Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els nou polítics presos durant el judici del Procés al Tribunal Suprem el 12 de febrer del 2019

El govern espanyol podria modificar a la baixa les penes per sedició

Montero explica que volen «clarificar» una sèrie de delictes per adaptar-los a la «realitat»

Els nou polítics presos durant el judici del Procés al Tribunal Suprem el 12 de febrer del 2019
El govern espanyol podria revisar el Codi Penal i abaixar les penes per sedició. | GTRES

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que l'executiu portarà la revisió del Codi Penal al Congrés amb l'objectiu de «clarificar» delictes com el de sedició, entre d'altres. «Hi anem amb un plantejament obert», ha dit Montero, amb la intenció de mantenir un «diàleg» que generi «consens» entre els grups parlamentaris. Només fa uns dies, el Síndic de Greuges plantejava «revisar» el delicte de sedició i fer-ho «amb caràcter retroactiu». Montero no ha arribat tan lluny, però tampoc no hi ha tancat la porta i, per tant, obre un bri d'esperança per als presos.

El govern espanyol vol revisar el Codi Penal

L'objectiu de la reforma del Codi Penal és «clarificar» i adaptar certs tipus delictius a la «realitat» i a «l'època» actual i Montero ha citat el consentiment sexual, delictes contra el medi ambient i també els que tenen «relació amb els esdeveniments que van passar a Catalunya». Segons fonts de Moncloa, una possibilitat podria ser endurir el delicte de rebel·lió i rebaixar les penes del de sedició. 

En roda de premsa després del Consell de Ministres, Montero ha afirmat que serà una qüestió en la qual PSOE i Unides Podem podrien no tenir el mateix posicionament perquè no està inclòs en l'acord programàtic. Tampoc ha concretat quina serà la proposta del PSOE però ha assegurat que anirà en línia amb el programa electoral dels socialistes.

Montero ha insistit que la reforma  es vol fer des de «l'amplitud de mires» per assolir el «consens» al Congrés. Montero també ha explicat que tots els ministres del govern espanyol han sol·licitat comparèixer al Congrés a petició pròpia.

També et pot interessar...