Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament

El govern espanyol modificarà la franja horària dels passeigs amb nens per la calor

Aixi ho ha anunciat aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la seva compareixença en la comissió de Sanitat del Congrés

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Ara com ara, els nens poden passejar entre les 12 i les 19 hores. | ACN

Les franges horàries de passeig amb nens, actualment permeses entre les 12 i les 19 hores, canviaran pròximament per evitar les hores del dia amb més calor. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dijous durant la seva compareixença en la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, Illa ha explicat que les franges horàries per realitzar aquesta activitat s'estan revistant, en el marc del diàleg establert amb les comunitats autònomes, per la calor en alguns territoris. Diverses autonomies, entre elles Andalusia, tot i que el ministre no ha volgut donar més detalls, han demanat modificacions en les sortides dels menors de 14 anys per tal d'evitar les hores centrals del dia, més caloroses i amb temperatures més elevades.

El que no ha detallat Illa és si la mesura s'aplicarà a totes les comunitats autònomes o hi haurà una diferenciació segons els territoris. Així mateix, tampoc ha concretat si el canvi en la franja horària dels menors de 14 anys afectarà les franges reservades a la gent gran i persones dependents i als adults.

«Protegir la salut dels menors»

Salvador Illa ha indicat que «en alguns llocs ja està començant a fer molta calor», motiu pel qual s'està «treballant» amb els governs autonòmics la possibilitat que la franja en la qual els nens poden sortir a passejar es modifiqui. «És recomanable que surtin a una hora en la qual les temperatures no siguin tan altes», ha assenyalat el ministre.

Durant la seva intervenció, Salvador Illa ha insistit en el fet que «aquesta és una mesura clarament orientada a protegir la salut dels menors». Així mateix, ha manifestat que «la prendrem conjuntament amb les comunitats autònomes».