ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

El govern espanyol diu ‘no’ a una hipotètica reunió amb Carles Puigdemont

La vicepresidenta Calvo assegura que treballen en el «marc constitucional» i que ja mantenen una conversa activa amb Quim Torra
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, reunits al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Pedro Sánchez ha tancat la porta a una possible reunió amb Carles Puigdemont. Després que l’expresident català s’hagi lliurat de la petició d’extradició de la justícia espanyola, aquest ha assegurat avui des de Berlín que les portes de diàleg amb l’executiu de Pedro Sánchez «estaran sempre obertes».

 

Una proposta, però, que no satisfà a la Moncloa, tal com ha assegurat Carmen Calvo. La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d’Igualtat s’ha referit avui a la petició de Carles Puigdemont explicant que Pedro Sánchez ja manté un diàleg obert Quim Torra.

 

La mateixa Calvo, així mateix, ha insinuat que Sánchez no es trobarà amb Puigdemont perquè les reunions són «amb els presidents autonòmics» i sempre dins del «marc constitucional».

 

Pedro Sánchez no té previst reunir-se amb Puigdemont

Calvo, al fil de la resposta del govern a Puigdemont, ha explicat que l’executiu de Sánchez es guia només per «paràmetres democràtics» i que, per tant, treballen «pel bé dels interessos generals de l’estat».

 

Carles Puigdemont durant la roda de premsa | Cedida

 

 

D’aquesta manera, doncs, tot i que és cert que admeten que Puigdemont ha reconegut que «hi ha una situació de diàleg que cal explorar i treballar pel benefici de Catalunya i Espanya», també ho és que des de la Moncloa tanquen, de moment, la porta a una possible reunió amb l’expresident català, Carles Puigdemont.

 

«Treballem en el marc constitucional, i l'obligació que tenim sempre de trobar solucions amb lleialtat entre els governs autonòmics i el govern d'Espanya», ha conclòs Carmen Calvo insinuant que la seva voluntat és la de mantenir el diàleg actiu amb Quim Torra i sense afegir-hi tercers actors polítics.

 

Puigdemont: «El canvi de govern a Espanya ha canviat el clima»

A través d’una roda de premsa oferta aquest dimecres, 25 de juliol, l’expresident català ha volgut fer èmfasi a la relació de Catalunya amb Espanya ara que hi ha hagut un canvi en la presidència del país. «El canvi de govern a Espanya ha significat un canvi de clima i de llenguatge. Ara bé, ha de venir el temps dels fets i no dels gestos», ha afirmat.

 

Quim Torra i Pedro Sánchez en una reunió indicativa d'aquest «canvi de clima» que reconeix Puigdemont  | cedida

 

 

Ha estat en aquest context, doncs, quan el mateix Puigdemont ha parlat d’una hipotètica reunió amb el govern espanyol: «Les portes del diàleg estaran sempre obertes».

 

Al fil de la seva proposta —ara denegada pel govern espanyol— el mateix expresident català s’ha preguntat: «Ens agradaria saber la resposta a una pregunta que ens fem des de fa molts anys: té Espanya un projecte polític per Catalunya?. Si l'únic argument per continuar a Espanya és la força, és un argument molt feble pel segle XXI».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris