El govern espanyol diu que la pancarta contra el rei posava en risc la seguretat

Després dels homenatges del 17-A, s’ha alertat que la pancarta «impedia el control de diverses finestres amb vistes directes a l'acte» vulnerant les garanties de seguretat

La pancarta que llueix a plaça Catalunya en contra del rei Felip VI
La pancarta a plaça Catalunya en contra del rei Felip VI | Guillem RS

Aquest divendres 17 d'agost al matí, Barcelona s'omplia de persones que acudien a la celebració dels actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van tenir lloc el mateix dia de l'any passat. També hi anaven diferents personalitats importants en representació de l'Estat, com és el cas del rei Felip VI.

La presència del monarca a Barcelona ha portat polèmica, i un grup de persones en contra de la corona ha penjat de matinada una gran pancarta amb un missatge en contra del rei, ha estat en un dels edificis de la plaça Catalunya. Hores després dels actes, el govern espanyol ha avisat que la col·locació d'aquest cartell podria haver «posat en risc» la seguretat de la jornada.

La pancarta contra Felip VI ha provocat un «espai cec de seguretat»

Segons el comunicat enviat per la delegació del govern, el cartell ocupava «bona part» de la façana de l'edifici, cosa que «impedia el control de diverses finestres amb vistes directes a l'acte».

Imatge de Joaquim Forn i Laura Masvidal amb el rei Felip VI
Imatge de Joaquim Forn i Laura Masvidal amb el rei Felip VI durant el 17-A  | CatalunyaDiari.cat

 

És per aquest motiu que el govern espanyol ha considerat que la pancarta podria haver «posat en risc» tots els assistents als actes, tant víctimes com polítics com els reis. Segons el text enviat, aquest fet podia «dificultar la plena seguretat» de la jornada, precisament per «l'espai cec que generava».

El govern ha demanat informació sobre la seguretat

Per tots aquests motius la delegació del govern espanyol ha demanat a la Generalitat i també a l'Ajuntament de Barcelona, informació sobre les mesures de seguretat que s'havien pres per a la jornada d'homenatges. A més, també han volgut recordar que la policia estatal ha demanat la retirada de la pancarta, però no s'ha fet cas.

Com que garantir la seguretat durant la jornada era feina dels Mossos, també s'ha demanat al cos policial que s'informi el més ràpid possible sobre les accions de seguretat que s'han dut a terme durant el dia.

Més concretament, s'ha demanat també que s'especifiquin les mesures de control que s'han fet a l'edifici on ha aparegut la pancarta a primera hora del matí d'aquest divendres. A més, s'ha sol·licitat per carta al comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona que confirmin si d'instal·lació del cartell havia estat demanada o no i si s'ajustava a les ordenances municipals.


Comentaris

envia el comentari