IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

La nova mesura social que estudia el govern central: recuperar el xec bebè

La mesura ja va estar en vigor durant l'etapa Zapatero, però es va eliminar el 2010

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez en la presentació del seu acord de govern, el 12 de novembre de 2019.
El nou govern del PSOE i Unides Podem va acordar fa setmanes un augment de les pensions del 0,9%. | Catalunya Diari

Després d'haver aprovat un augment de gairebé l'1% de les pensions el passat mes de gener, o d'haver derogat, fa escassos dies, els acomiadaments per acumulació de baixes mèdiques, ara el govern espanyol estudia una nova mesura social. En aquesta ocasió es tracta d'uns ajuts econòmics que ja havien estat en vigor anys enrere, però que la crisi va obligar a eliminar ara fa una dècada: el xec bebè.

Sánchez i Iglesias volen recuperar el xec bebè de Zapatero

Era l'any 2007 quan, en un debat sobre l'estat de la nació, el llavors president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero anunciava la creació d'una nova ajuda no contributiva per a totes les famílies que tinguessin fills a partir de l'1 de juliol del mateix any: un xec bebè de 2.500 euros.

L'arribada de la crisi i les polítiques d'austeritat per combatre-la, però, van acabar amb l'ajuda l'any 2010. Ara, una dècada després i amb la conformació del primer govern en coalició a l'Estat, de caire progressista, PSOE i Podem volen recuperar aquesta mesura, però amb algunes característiques que la diferencien del xec bebè de Zapatero.

Xec bebè de 1.200 euros per a famílies amb pocs recursos

Les noves ajudes s'estan negociant amb el pressupost de 2020, però el xec bebè que es vol recuperar aniria dirigit només a les famílies amb rendes més baixes. Tot i que es desconeix la quantia amb què es donaria el tret de sortida a aquesta mesura, la idea del govern espanyol és que, en acabar la legislatura, se situï en 1.200 euros per bebè.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari