Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020

El govern no descarta demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma

Així ho ha manifestat Montero després del Consell de Ministres extraordinari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president espanyol no descarta demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma | CatalunyaDiari

El govern espanyol planteja prorrogar un últim estat d'alarma amb una durada d'un mes però els pactes acordats amb altres formacions van fer que finalment la pròrroga fos de 15 dies. No obstant això, 48 hores després d'haver-se aprovat, Pedro Sánchez ja es planteja la possibilitat de demanar una altra pròrroga, per aconseguir allarga-la un mes. Una opció que la portaveu del govern, María Jesús Montero, ha defensat perquè «la  salut està per sobre de tot».

«L'instrument que s'ha de preservar per a la salut és la disminució de la mobilitat» ha manifestat Montero en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari d'aquest divendres. La portaveu ha afegit que no renunciaran a la seva «responsabilitat» i que mantindran l'estat d'alarma  tant com sigui necessari. Per poder-ho fer però, han de comptar amb el suport d'altres grups polítics, una fita no gaire fàcil tenint en compte que aquesta última vegada ho van aconseguir en l'últim moment.

L'executiu espanyol assegura haver-se sentit «sol», ja que els grups parlamentaris han dimitit de les seves responsabilitats, en especial, segons assenyala el govern, el PP que «està intentant tombar el govern i aprofitar la situació per interposar l'interès electoral a la salut», ha recalcat Montero. 

Montero assenyala més partits, a banda del PP

Montero no s'ha dirigit només al PP sinó que també s'ha referit a aquelles formacions que van donar suport, en el seu dia, a la investidura i que ara han votat en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma com és el cas d'ERC on ha afegit que el lògic hauria estat que «les forces progressistes no haguessin entrat en una dinàmica impossible». «Estic convençuda que alguns voten en contra amb els dits creuats perquè es tiri endavant», assenyalava la portaveu del govern espanyol.

Una situació que no es pot permetre tenint en compte l'estat d'alarma sanitària que s'està vivint on la «dinàmica de vetos contraposats que fa inviable qualsevol mena d'acord». Montero ha assenyalat que aquesta crisi «demana noves respostes, noves aproximacions».