Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat

El govern espanyol envia més policies a Catalunya després dels aldarulls

Interior enviarà més agents a Catalunya després dels episodis del passat dimarts al vespre

Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat
Interior enviarà més policies a Catalunya  | ARP

El Ministeri de l'Interior enviarà més agents del Cos Nacional de Policia a partir d'aquest cap de setmana per «garantir la seguretat», segons fonts del Ministeri, que no han concretat el nombre d'agents que s'hi traslladaran. El trasllat estava previst al pla operatiu inicial dissenyat per «garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans» els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1-O.

 

Els agents es quedaran fins a l'1 de novembre

Les mateixes fonts concreten que els nous agents tenen com a objectiu «facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats a Catalunya» i «aconseguir una major seguretat en la gestió de les mobilitzacions». La previsió inicial de tot l'operatiu és que els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional estiguin desplaçats a Catalunya fins a l'1 de novembre.

Amb tot, durant el dia d'ahir fonts del Ministeri de l'Interior ja van apuntar que són «terminis flexibles» i van avaluant en coordinació amb els Mossos d'Esquadra si cal reforçar el nombre d'agents.

Buch defensa l'actuació dels Mossos

Per la seva banda el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha defensat aquest dimecres l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que no s'està donant «cap motiu» per aplicar la Llei de Seguretat Nacional perquè la policia catalana està garantint el dret a manifestació i l'ordre públic. 

En la seva primera compareixença pública després dels aldarulls a diferents ciutats catalanes aquest dimarts, Buch els ha atribuït a «grups reduïts de manifestants violents», que ha qualificat de «provocadors i agitadors», i ha demanat «aïllar-los». 

 

 

També et pot interessar...