rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Govern espanyol es prepara per mantenir l'article 155 a Catalunya fins la tardor

Ho ha provocat el llarg procés de formació del Govern
Mariano Rajoy en una imatge a l'acte de campanya del PP a Salou | Twitter Mariano Rajoy

 

Mariano Rajoy podria allargar fins a la tardor l'aplicació del 155 a Catalunya com a conseqüència de la falta de govern que hi ha actualment, després de les eleccions del 21 de desembre. Segons ha informat 'El País', l'executiu de Mariano Rajoy no ho tenia previst, però el fet que la formació de govern a Catalunya s'estigui allargant més de l'esperat ho acabaria provocant.

  

 

 

No era aquest el pla de Mariano Rajoy, qui esperava que cap a aquestes dates Catalunya ja tingués un govern format i per tant no pensava a haver d'intervenir encara en la comunitat.

Es prendran només mesures necessàries

El bloqueig que ara mateix hi ha a Catalunya pel que fa a la formació de govern ha fet que el govern espanyol es vegi obligat a començar a pensar en les mesures que haurà d'implantar a Catalunya en àmbits com l'educació, la sanitat o la dependència.

 

Es tracta de mesures necessàries pel correcte funcionament dels serveis que es proporcionen a la comunitat. Per exemple, entrarien dintre d'aquestes mesures posar en marxa les preinscripcions escolars pel pròxim curs o començar la campanya contra incendis, coses de vital importància. 

 

Bàsicament el que es farà serà prendre aquelles decisions més urgents i necessàries, per tant, també hi hauran d'adoptar mesures per temes com la sanitat o altres serveis vitals com les ajudes a la dependència.

El que no pretén fer el govern espanyol és canviar l'orientació de les polítiques que ja hi ha establertes. Això vol dir, que tot el més delicat no es tocarà. Com a exemple podem posar l'educació catalana o els mitjans de comunicació públics. És a dir, en el cas d'haver de prendre decisions necessàries, com iniciar el període de preinscripcions per les escoles, es farà. Però en el cas que no sigui així, aquests àmbits no es tocaran.
 

Per tant l'objectiu és que Catalunya no es quedi sense algun tipus de govern mentre el real s'acaba de formar. No es prendran mesures que suposin canvis molt significatius a la comunitat, ja que el govern central considera que no té el suport suficient del poble català per a fer-ho així.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris