Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.

La justícia belga accepta la petició de Puigdemont d'ajornar la vista al 16 de desembre

El govern espanyol pressiona Bèlgica perquè entregui l'expresident

L'expresident Carles Puigdemont ha comparegut  en la primera vista per la tercera euroordre, però la Justícia belga ha acceptat la seva petició de retardar la vista al 16 de desembre.  Amb la sessió programada a les nou del matí, Puigdemont ha arribat, acompanyat de Jami Matamala, poc abans de tres quarts de nou a la Chambre du Conseil de Brussel·les, on se celebra la vista i on l'esperaven els seus advocats Gonzalo Boye i Paul Bekaert.

En la vista,  la defensa de Puigdemont demanava el seu ajornament per tal de tenir més temps d'analitzar tot el dossier. Segons apunten els seus advocats, la fiscalia belga demanarà l'extradició de l'expresident per sedició i malversació, tal com ja va fer l'any 2017.

El govern espanyol adverteix a Bèlgica que entregui a Puigdemont

En una entrevista a 'Onda Cero', la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha enviat un missatge a Bèlgica perquè entreguin a Carles Puigdemont a la justícia espanyola i ha advertit que si no és així, es veuran afectades les relacions bilaterals entre els dos països  «des de l'executiu no entendríem que Bèlgica no entregués els qui han fugit de la justícia».

La vicepresidenta en funcions ha explicat que «en aquesta ocasió és més difícil» retirar l'euroordre i que les autoritats belgues haurien de fer cas del que els demana la justícia espanyola. En cas contrari, ha assegurat que «interpretarem que no és respectable que a una democràcia pleníssima se li negui l’entrega de fugits de la justícia» i que adoptaran mesures: «Entre Estats es col·labora, i es pot fer amb més intensitat o menys».

També et pot interessar...