Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats

El govern espanyol prorroga fins al 30 de juny la restricció de viatges de fora de la Unió Europea

El govern espanyol manté aquestes limitacions deu dies més encara que hagi decaigut l'estat d'alarma

Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats
L'executiu manté aquestes limitacions deu dies més encara que hagi decaigut l'estat d'alarma | ACN

El govern espanyol ha prorrogat fins al 30 de juny la  restricció de viatges des de països de fora de la Unió Europea. En una ordre publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dilluns, l'executiu defensa la «necessitat» d'estendre la prohibició  dels desplaçaments des de països que no pertanyen a l'espai Schengen «tot i la finalització de l'estat d'alarma». Així doncs, prorroga les restriccions que hi havia durant l'estat d'alarma i manté les excepcions per a residents habituals a la UE, treballadors transfronterers, transportistes o per casos de força major, entre d'altres. D'altra banda, en una segona ordre, l'Estat espanyol prorroga els controls fronterers interiors amb Portugal.

Fins a les 24 h del 30 de juny, els controls fronterers amb el país veí seguiran vigents per molt que s'hagin aixecat amb la resta de països de la UE. «S'han dut a terme consultes amb tots els estats membres veïns, tenint en compte la necessària bilateralitat de les mesures que s'adoptin. Com a resultat d'aquestes consultes es considera convenient mantenir els controls a les fronteres interiors amb Portugal durant un temps prudencial addicional», apunta l'ordre.

  

  

u lloc de residència

 

Sanitat confirma una única defunció i 141 positius

Aquest diumenge, el Ministeri de Sanitat va xifrar en 28.323 el total de morts per coronavirus a Espanya, un més que el balanç del dissabte. Segons l'últim informe, hi ha hagut 29 morts en els últims set dies, 12 dels quals a Madrid, 6 a Castella i Lleó i 3 a Catalunya. Des que va començar la pandèmia  hi ha hagut 246.272 casos confirmats per proves diagnòstiques, 334 més que al total registrat ahir (245.938), i 141 diagnosticats el dia previ. D'aquests, l'Aragó n'ha registrat 33, Madrid 32, Catalunya 23 i les Canàries 12.

En l'última setmana hi ha hagut també 99 hospitalitzacions i 5 ingressos a UCI. Ara caldrà veure quines són les noves xifres que ens porta la pandèmia del coronavirus en aquesta primera setmana de 'nova normalitat'.