Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El govern espanyol vol prorrogar els ERTO extraordinaris fins que s'arribi a la 'nova normalitat'

L'escenari més optimista situa aquest escenari a finals del pròxim mes de juny

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern, Pedro Sánchez, vol una extensió de les mesures de protecció als treballadors. | Europa Press

El govern espanyol vol que els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), vigents durant l'estat d'alarma, es prorroguin automàticament fins que s'arribi a la 'nova normalitat', que en l'escenari més optimista arribarà a finals del mes de juny. Així ho explica la Cadena Ser, que en una informació d'aquest dijous assegura que aquesta és la proposta que l'Executiu de Pedro Sánchez ha fet a la taula de negociació amb patronals i sindicats.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

En aquest sentit, el govern espanyol preveu atorgar una pròrroga addicional a alguns sectors, els més afectats i que necessitin més suport. Aquests sectors i el temps de pròrroga es determinaran durant els pròxims dies, tenint en compte l'evolució de la situació econòmica. Així mateix, l'Executiu també preveu facilitar l'encadenament dels ERTO per força major amb els ERTO ordinaris, per no crear buits de cobertura als treballadors afectats.

S'estendrà la prohibició d'acomiadaments

Un altre aspecte important és l'extensió, fins a l'arribada de la 'nova normalitat', del cobrament de l'atur als treballadors en ERTO que no tenen el temps cotitzat necessari per accedir a la prestació. Així mateix, el govern espanyol estendrà la prohibició d'acomiadar i que els treballadors en ERTO no consumeixin temps d'atur mentre estiguin afectats.

Segons ha explicat la Cadena Ser, es preveu que l'exoneració a les empreses del pagament de les quotes dels treballadors en ERTO s'aniran reduint de manera gradual durant l'estiu. En aquest sentit, cal recordar que, actualment, les empreses de menys de 50 treballadors tenen un 100% d'exempció en les cotitzacions, mentre que les que tenen més de 50 treballadors, en tenen un 75%.

El govern espanyol té l'objectiu de portar aquestes mesures al pròxim Consell de Ministres que se celebrarà el 5 de maig per tal que sigui aprovat.