ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

El govern espanyol rebutja la investidura exprés de Turull i avisa amb la permanència del 155

La rèplica del govern de Mariano Rajoy no s'ha fet esperar

El presiden del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

La resposta del govern de Mariano Rajoy no s'ha fet esperar i, minuts després de la compareixença de Roger Torrent, el govern espanyol ha expressat el seu rebuig a la investidura 'exprés' i han al·legat que la decisió de Torrent de convocar el ple «menyscaba la dignitat de la institució».

Al fil de la negativa, els membres del govern estatal han explicat que l'article 155 de la Constitució Espanyola seguirà en vigor. Tot i que van assegurar que aixecarien el peu de l'accelerador quan els catalans tinguessin president, el govern de Mariano Rajoy aplicarà el 155 fins que no hi hagi un nou govern «conforme a la legislació»

Aquesta ha estat, doncs, la taxativa resposta de l'Executiu del PP en veure que Torrent ha proposat formalment Jordi Turull com a candidat per presidir la Generalitat. El ple, d'altra banda, ha estat convocat al punt de les cinc de la tarda del pròxim dijous, 22 de març.   

Critiquen molt la decisió de Torrent

«Torrent únicament persegueix l'interès polític dels independentistes de mantenir viu un enfrontament amb l'estat democràtic», ha expressat la Moncloa en un escrit mentre afegien que el president del Parlament català «ha demostrat la seva capacitat per defensar l'imperi de la llei i la dignitat de les seves institucions».

Així mateix, aquests han subratllat que els responsables de la previsible inhabilitació de Turull són els mateixos parlamentaris catalans. «Això suposaria una greu deterioració de l'autonomia de Catalunya», han explicat fonts del govern espanyol mentre deien: «Estan promovent la candidatura d'un diputat amb greus problemes judicials».

Turull diu que és «un honor immens» ser el candidat a la presidència 

«Un honor immens. Si el Ple del Parlament em dóna la seva confiança, treballaré sense descans pel progrés i protecció dels 7,5 milions de catalans, els seus drets, la seva llibertat i el seu mandat democràtic», ha explicat Turull al seu Twitter a hores de la sessió d’investidura.


Comentaris

envia el comentari