Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

El govern espanyol rebutja valorar la inhabilitació de Quim Torra

L'executiu de Madrid ha assegurat que respecta qualsevol decisió judicial

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Des de la Moncloa asseguren que respecten les decisions judicials | Catalunya Diari

La Moncloa diu que respecta les decisions judicials, amb relació a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. L'executiu de Pedro Sánchez no ha entrat a valorar la sentència i s'ha limitat ha dit que respecta les decisions dels jutges.

De moment, ni el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, ni la vicepresidenta, Carmen Calvo, han reaccionat a les xarxes socials pel que fa a la decisió. El Suprem ha confirmat, per unanimitat, la inhabilitació d'un any i mig i 30.000 euros de multa per al president de la Generalitat per no retirar la pancarta per la llibertat dels presos.

 

El PSOE exigeix a Torra que convoqui eleccions

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha exigit que el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui eleccions a Catalunya quan abans millor per sortir del «bloqueig», després de confirmar el Tribunal Suprem la seva inhabilitació. Al respecte, ha afirmat que ja no el consideren capacitat per prendre decisions ni per desenvolupar el diàleg amb el govern espanyol.

«Aquesta inhabilitació obre un temps nou per Catalunya. S'ha de produïr el més aviat possible la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques que permetin als catalans superar la situació de paràlisi i de bloqueig generada per l'actitud dels partits independentistes al llarg dels darrers mesos», ha defensat Narbona.

Segons Narbona, les eleccions són molt importants perquè la pandèmia del coronavirus exigeix que les institucions estiguin el més «enfortdes possibles». «Així que quan abans, millo, millor per al conjunt de la ciutadania», ha emfatitzat.

D'altra banda, ha assenyalat que «a qui li correspon convocar eleccions és al propi Torra». «Esperem i confiem que així sigui i no prolongui d'una manera injustificada una situació d'un govern en funcions, en una situació extremadament precària que no fa res més que agreujar el dia a dia de tots els ciutadans». La dirigent socialista ha reconegut que són conscients que la convocatòria electoral es podria dilatar en el cas que Torra «es negui a acceptar la realitat» i, per això, ha tornat a fer una crida a l'inhabilitat president català perquè ho faci.