IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol prepara una nova reforma laboral

Aquesta modificació pretén reduir els contractes a tres tipus: indefinit, temporal i de formació

Pedro Sánchez ha anunciat que vol impulsar una nova reforma laboral
Pedro Sánchez ha anunciat que vol impulsar una nova reforma laboral | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol està preparant una reforma laboral que serà presentada «en les pròximes setmanes». Així ho ha anunciat Pedro Sánchez en un acte organitzat per l'aniversari del diari 'Expansión', on ha explicat que les modificacions en la legislació del mercat laboral corresponen a un ambiciós pla econòmic.

«Al nostre país són necessàries transformacions en cinc grans àmbits: l'educació, el mercat laboral, el debat sobre com finançar l'Estat del Benestar, la transició ecològica i una reforma Constitucional que ampliï els drets i cohesioni el país», ha assegurat el president espanyol.

Una nova reforma laboral a Espanya

Segons ha explicat Pedro Sánchez, aquesta modificació de la legislació vigent comportaria «una simplificació dràstica» dels tipus de contractes de feina a només tres: indefinit, temporal i de formació. En aquest sentit, ha explicat que «entre altres coses, recuperarem el valor de la negociació col·lectiva, reforçarem la causalitat de la contractació temporal i recuperarem les jubilacions forçoses per edat».

Paral·lelament, es preveu una reducció «substancial» del nombre de bonificacions i deduccions a la contractació «deixant només aquelles que afecten els col·lectius més vulnerables i necessitats». Sánchez també ha dit que vol «establir el registre obligatori dels horaris de feina per evitar abusos i facilitar la resolució de discrepàncies».

A més a més, es pretén impulsar «un pla de xoc» destinat a l'ocupació dels joves, que està previst que s'aprovi abans de final d'any. En aquest aspecte, es potenciaran les competències digitals i en llengua estrangera, amb l'objectiu d'incentivar el retorn dels joves que han marxat a treballar a l'estranger.

Salari mínim de 900 euros

Cal destacar que l'anunci d'aquesta reforma laboral arriba poques setmanes després que el govern socialista pactés els pressupostos de l'Estat amb Podemos, en els quals s'inclou una pujada del salari mínim fins als 900 euros. Una modificació, però, que dependrà que finalment s'acabin aprovant els pressupostos, quelcom que sembla complicat ara com ara.

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha dit que «els pressupostos són una eina important» per dur a terme la reforma laboral, però «no l'única». Segons ha explicat, el govern espanyol seguirà «endavant» amb les reformes «a través de modificacions pressupostàries» i «seran altres els que hauran de donar explicacions», fent referència als partits de l'oposició.


Comentaris

envia el comentari