El govern espanyol revisarà el Codi Penal després de la sentència de 'La Manada'

Es vol comprovar si els delictes sexuals estan ben tipificats, ja que fa 23 anys que no són revisats i la societat ha canviat «afortunadament i en positiu»
Els membres de 'La Manada', en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Després de la sentència de l'Audiència de Navarra contra els cinc membres de 'La Manada', apuntant que no van violar la jove a les festes de San Fermín 2016 sinó que només seran condemnats per abusos, ha generat molta polèmica tant a l'Estat com en la resta del món.

  

  

Diverses protestes i manifestacions estan criticant la decisió del jutge. Ara, el govern espanyol ha decidit revisar el Codi Penal per corroborar si els delictes sexuals estan ben tipificats. El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que l'Executiu «sempre ha estat, està i estarà amb les víctimes».

 

Es revisaran els delictes sexuals tipificats després del cas de 'La Manada'

Així mateix, el ministre de Justícia Rafael Catalá, ha demanat a la secció penal de la Comissió General de Codificació que analitzi si aquests delictes estan ben tipificats, després d'anunciar-se que els cinc membres de 'La Manada' van ser condemnats per abusos i no per violació.

Catalá ha argumentat que en els 23 anys des que es van tipificar aquest tipus de delictes, la societat ha canviat «afortunadament i en positiu». Encara que ha apuntat que si es fes qualsevol tipus de modificació en el Codi Penal, haurà de fer-se «reposadament» i comptant amb tots els grups polítics, ja que es tracta d'una llei orgànica. 

La Fiscalia recorrerà la sentència

Els cinc membres de 'La Manada' no van ser condemnats per violació, generant així gran indignació entre la societat i també dins de la sala de l'Audiència de Navarra. Després de fer-se pública la sentència que condemnava a 9 anys de presó a 'La Manada' per abusos i no a 22 anys, la Fiscalia ha anunciat que recorrerà la sentència, ja que considera que els fets denunciats per la jove en els Sanfermines de 2016 són constitutius d'un delicte d'agressió sexual.

També recorrerà l'advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, després d'analitzar-ho amb la denunciant. Per la seva banda, El Govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona també treballen en els seus respectius recursos, reiterant que el que es va produir va ser una violació.

Comentaris