Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un torero sortint per la porta gran en una imatge d'arxiu

El govern espanyol reconeix els toreros com a artistes i cobraran l'atur del sector culturar pel coronavirus

El subsidi serà d'entre 700 i 800 euros i el cobraran durant un mínim de quatre mesos i un màxim de sis

Un torero sortint per la porta gran en una imatge d'arxiu
Els professionals del toreig poden demanar subvencions per inactivitat per la Covid-19. | Europa Press

El govern espanyol considera que els toreros són artistes i podran accedir a les subvencions per aturada d'activitat a conseqüència del coronavirus que la Moncloa va aprovar la setmana passada per destinar al sector cultural. Aquest col·lectiu, tot i que no estan citats explícitament, s'inclouen en la denominació d'artistes que recull el decret i amb aquesta decisió es dona resposta a les peticions que havien fet a l'executiu espanyol.

Sobre aquesta subvenció, David Prados, president de Unión Nacional de Picadores y Banderilleros de España (UNPBE), manifestava al diari 'ABC' que «interpretem que estan reconeguts tots els professionals del món del toreig. El text diu que és una ajuda dirigia als artistes que participin en espectacles públics i hi ha lleis que reconeixen els toreros dins d'aquesta categoria».

David Prados explicava al diari 'El Mundo' que  «es tracta d'un subsidi d'atur, una ajuda extraordinària que ens atorga la Seguretat Social com desocupats per la circumstància que estem vivint». Aquest subsidi no és compatible amb altres prestacions, serà d'entre 700 i 800 euros i tindrà una durada d'entre quatre i sis mesos.

Crítiques a Podemos per aquesta decisió

Aquesta situació ha provocat nombroses crítiques a través de les xarxes socials. Des de sectors animalistes s'ha carregat contra Unides Podem, recordant a la formació de Pablo Iglesias que en el seu programa electoral contemplaven el desenvolupament d'una Llei de Benestar Animal incompatible amb el toreig.

Una de les crítiques més ferotges ha arribat des del partit polític PACMA, que a través del seu compte Twitter ha definit aquesta actuació com a «vergonya».