Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un jutge ha suspès l'exhumació de Franco

El govern espanyol i el Tribunal Suprem, indecisos sobre l'exhumació de Franco

L'executiu de Sánchez «respectarà» la decisió dels magistrats en cas que aturin cautelarment l'operació

Un jutge ha suspès l'exhumació de Franco
El govern espanyol reafirma tenir-ho tot a punt per a l'exhumació del dictacor, tot i que el Tribunal Suprem estaria en contra | CatalunyaDiari.cat

 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha afirmat que ho tenen "tot a punt" per exhumar les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos el 10 de juny i inhumar-lo al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo. Celáa defensa que el procediment que ha seguit la Moncloa «té totes les garanties» però també avança que si el Tribunal Suprem decreta mesures cautelars i atura l'operació ho «respectaran». La família del dictador demana que es paralitzi l'exhumació per evitar «danys irreparables»  per si, més endavant i quan entri en el fons de l'assumpte, el Suprem s'oposés al procediment i l'exhumació ja s'hagués executat.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La secció quarta de la Sala Contenciosa es reuneix dimarts vinent per abordar el recurs de la família i acordar o rebutjar les mesures cautelars. Segons avança 'La Razón', els magistrats s'inclinen per decretar les mesures i aturar cautelarment l'exhumació.

Panteó familiar dels Franco
En un principi es va decidir que Franco seria traslladat al panteó familiar on està enterrada la seva dona | Europa Press

 

El Suprem vol suspendre cautelarment l'exhumació

La versió del govern espanyol es contradiu amb la decisió que, possiblement, prendrà el Tribunal Suprem.  El pròxim dimarts,4 de juny, la Sala Tercera del Tribunal Suprem es reunirà i sembla que decidirà optar per suspendre cautelarment la sortida de les restes de Franco. Així ho han fet públic fonts del tribunal, ja que han argumentat que aquest canvi serà per poder decidir, de la manera més breu possible, si és o no legal la decisió del govern d'enterrar-lo juntament amb la seva esposa Carmen Polo.

El Tribunal Suprem vol evitar així començar un judici que podria durar més d'un any i que podria desencadenar que el dictador hagués de ser enterrat de nou al 'Valle de los Caidos'  o en el seu defecte traslladat a l'Almudena. Algunes fonts episcopals han parlat amb 'Religion Digital' i amb to irònic han recalcat que «aquest mor està molt viu». 

També et pot interessar...