Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gent al carrer, 26/04/2020

El govern espanyol no veu «incidents» en el primer dia de sortida dels nens al carrer

A les xarxes socials, molts ciutadans han posat el crit al cel davant algunes imatges que mostraven incompliments de les mesures decretades

Gent al carrer, 26/04/2020
Imatge d'aquest matí en un municipi de la costa catalana. | CatalunyaDiari.cat

La polèmica ha marcat el primer dia en què els nens i nenes de fins a 14 anys han pogut sortir al carrer, després de sis setmanes de confinament total. La valoració de la jornada, que encara no ha acabat, ha estat dispar. Mentre el govern espanyol, a través del ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que no li consten incidents, a les xarxes socials, molts ciutadans posaven el crit al cel per l'incompliment de les mesures decretades per les autoritats per part d'algunes persones que aquest diumenge han sortit de casa.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

En aquest sentit, el govern espanyol ha explicat que ajustarà criteris sobre les sortides dels infants, que han començat aquest diumenge, «si fes falta en funció dels comportaments», ha advertit el ministre Illa. El màxim responsable de Sanitat ha assegurat que en general s'estan complint les mesures.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que el consistori estudiarà la possibilitat de reobrir els accessos a platges i parcs «en funció de com evolucionin els pròxims dies». En un missatge a Twitter, Colau ha celebrat que els infants hagin pogut «jugar a l'aire lliure i recórrer racons propers i estimats».

Allau de crítiques a les xarxes socials

Tot i la valoració positiva per part del govern espanyol, centenars de ciutadans han mostrat el seu malestar i la seva crítica per diverses imatges en què els pares i mares no han respectat les mesures decretades. Entre altres, no mantenir la distància de seguretat, nens jugant amb els amics, pares fent petar la xerrada en bancs, infants acompanyats pels dos progenitors o la no utilització de mascaretes. El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha publicat un tuit sobre els «alarmants missatges» que havia rebut sobre l'incompliment de les normes.

A Twitter, aquests missatges han omplert les etiquetes #nensalcarrer, #ninosalacalle, #irresponsables o #subnormales, entre altres. Els usuaris han mostrat el seu malestar, assegurant que fet d'incomplir les mesures de seguretat provocarà un rebrot de la pandèmia que allargarà el confinament. Alguns ciutadans han demanat, fins i tot, que el govern espanyol torni a decretar el confinament total. Altres, han tirat d'ironia i han fet la petició que el 26 d'abril sigui decretat Dia Nacional de la Irresponsabilitat.