rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

El govern espanyol vol introduir la «defensa nacional» a Primària

La mesura s'introduirà a Primària i no es descarta que arribi a impartir-se a Secundària
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Nova polèmica entorn al creuament de fets en relació a «l’adoctrinament a les escoles». Després que la polèmica s’instal·lés a molts centres educatius catalans després del 1-O, el govern espanyol hauria plantejat la ofensiva definitiva amb un projecte educatiu que vetllaria per la «defensa nacional».

 

La lliçó, a més, —no seria una assignatura a l’ús— serviria per oferir als joves estudiants de primària un «coneixement de la seguretat i la defensa nacional». El projecte, així mateix, estaria impulsat pel Ministeri d'Educació espanyol explica el digital ‘Las Provincias’.

Quin és el seu objectiu?

La lliçó vetllarà perquè els alumnes de Primària es familiaritzin amb «els símbols nacionals i amb conceptes relacionats amb la defensa d'Espanya». És a dir, gràcies a aquest nou projecte, els menors estarien més relacionats i familiaritzats amb aspectes d’allò més nacionals com la  bandera, l’escut o l’himne.

 

La idea, d’altra banda, passa per introduir el projecte a través de l'assignatura de Valors socials i cívics, l'alternativa a la classe de religió. D’aquesta manera, doncs, aquest apartat educatiu de «la defensa nacional» no seria una assignatura a l’ús.

 

El Ministeri citat, sempre segons el mitjà esmentat anteriorment, va encarregar a tres docents que elaboressin el temari i segons assegura el digital ja s'han acabat deu unitats didàctiques.

 

Una aula, en una imatge d'arxiu | TarragonaDiari.cat

 

La instrucció del govern de Rajoy

«Identificar les característiques de la convivència democràtica i la contribució de les Forces Armades per aconseguir aquesta finalitat», és un dels objectius de la nova mesura educativa del govern presidit per Mariano Rajoy.

 

En aquest context, a més, la norma també vol «emmarcar les missions que la Constitució defineix per a les Forces Armades i com estan integrades».

 

Finalment, ministeri d’Íñigo Méndez de Vigo voldria ampliar aquests continguts perquè es poguessin impartir a la Secundària.  La decisió conclusiva, però, la prendrà cada govern autonòmic. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris