Primer pla de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, durant l'atenció a mitjans al castell d'Ascó

El Govern espera arribar a un acord per a un «aforament raonable» al sector cultural

La consellera ha detallat que des del seu departament treballen perquè la decisió es prengui aquest mateix cap de setmana

La consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha afirmat que espera poder arribar a un acord ràpid i en els pròxims dies sobre l'aforament dels grans equipaments. «És imprescindible que aquests equipaments culturals puguin obrir amb un aforament raonable», ha dit a Brussel·les després de l'ajornament del Procicat «perquè encara no hi havia acord», i també després de la cancel·lació de 'La Traviata' per part del Liceu a l'espera de la decisió del mateix òrgan. La consellera ha detallat que des del seu departament treballen perquè la decisió es prengui aquest mateix cap de setmana, tot i que el temps els «juga en contra».

Tanmateix ha considerat que potser no acabarà sent el cap de setmana «malgrat tots els esforços» i les reunions de tota la jornada amb les persones que han de prendre la decisió per a convèncer-les que «hauria de ser així».

La consellera ha explicat que si bé ha estat tot el dia a la capital belga, du tota la jornada connectada «per fer entendre que és lògic» que aquests equipaments puguin assumir un major aforament. A més, Ponsa ha considerat que ja s'hauria d'haver corregit aquest topall, «que no és l'adequat».

Sobre la possibilitat que una entrada cultural serveixi com a salconduit del toc de queda, la consellera ha dit que aquest és l'altre escull en el sector de la cultura. Ha defensat que l'assumpte s'ha atacat des del primer moment, ja que el seu departament també volia que el cap de setmana es pogués «superar» el confinament municipal. «Hi seguim treballant, no hi ha cap acord en aquest moment i esperem tenir-lo aviat», ha dit.

Visita a Brussel·les

La consellera de Cultura es troba a Brussel·les aquest divendres per participar en l'acte commemoratiu del 50è aniversari de la mort del compositor Robert Gerhard. Ponsa ha inaugurat l'exposició 'Tot escoltant Gerhard. Un quixot amb noblesa d'esperit' a la delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea.

A l'acte també han estat presents la delegada del Govern Meritxell Serret, i l'exconseller de Cultura Lluís Puig, que actualment és director del Programa Internacional del Departament de Cultura i coordinador del programa Música i Exili. L'exposició es va inaugurar a finals de setembre a la Biblioteca de Catalunya i Brussel·les és la primera de les seves itineràncies.