Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020

El Govern estudia duplicar les ajudes al lloguer per arribar al màxim de famílies possible

Torra assegura que els departaments ja han iniciat el procés per preparar els pressupostos del 2021

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
Quim Torra ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio   | Catalunya Diari

El Govern està estudiant duplicar les ajudes al lloguer d'habitatges però no preveu arribar als 50 MEUR que suposen les sol·licituds presentades. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat que és una petició del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i que s'està parlant amb el vicepresident, Pere Aragonès.

La convocatòria de 14,5 MEUR ha quedat desbordada i ara s'estudia doblar la quantitat fins als 29 MEUR. Pel que fa als pressupostos del 2021, Torra ha assegurat que tots els departaments ja han iniciat el procés de preparació i ho ha considerat com una «situació normal». D'altra banda, reclama a l'Estat que augmenti el dèficit permès del 0,2% actual fins a l'1%.

Possibles eleccions en sortir de la crisi

Per altra banda, el president de la Generalitat ha afirmat que preveu convocar eleccions  «quan s'hagi encarrilat la sortida a la crisi». En la mateixa entrevista a Catalunya Ràdio d'aquest dimecres al matí, el cap del Govern ha afegit que té la responsabilitat de  vetllar «sempre» pel prestigi  i la dignitat de la presidència  de la Generalitat.

Torra també ha admès les estratègies diferents entre els socis de Govern, i ha lamentat la divisió d'ERC i JxCat en la sisena votació de la pròrroga de l'estat d'alarma que tindrà lloc avui al Congrés -on la formació de Gabriel Rufián s'abstindrà, i la de Laura Borràs votaran en contra. A més, ha opinat que l'independentisme no entendrà aquesta divisió: «Tot el que ens separa de la unitat d'acció no és la via».

Torra ha insistit que no preveu convocar eleccions a curt termini, i que està  centrat en la gestió de la crisi sanitària. El president, que ha admès que no ha pactat amb ERC la data de les eleccions, ha reiterat que la seva responsabilitat és «encarrilar la sortida de la crisi».