Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Patricia Plaja, a la Vall d'en Bas

El Govern estudiarà mesures legals per aturar la pujada del preu de la llum

La portaveu de l'Executiu, Patricia Plaja, ha indicat que "cal lluitar contra l'avarícia" de les empreses elèctriques

El Govern de la Generalitat ha anunciat que estudiarà mesures legals, per aturar la pujada del preu de la llum. L'Executiu català ha titllat de vergonyosa la situació d'aquestes últimes setmanes, i ha traslladat la responsabilitat a les companyies elèctriques. 

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha indicat que "cal lluitar" contra el que considera "l'avarícia" de les elèctriques. En aquest sentit, ha assenyalat que és la manera que tenen les autoritats per a "protegir la ciutadania". El Govern considera bàsic que tothom pugui tenir accés a "un bé essencial". 

El Govern estudiarà com aturar la pujada del preu de la llum

Plaja ha explicat que el que cal és trobar "alternatives" a un mercat energètic que considera que "s'ha mostrat del tot ineficient". "La situació ens obliga a estudiar mesures legals a través dels òrgans pertinents davant d'aquest abús", ha dit. 

En tot cas, la portaveu de l'Executiu ha reconegut que, ara per ara, es tracta d'una "forma d'estudi". Però la intenció és veure quines opcions hi ha per fer front a la pujada del preu de la llum, dins de les competències del Govern.

Es tracta d'un dels temes que han estat exposats a la reunió de treball de Pere Aragonès i altres membres del Govern a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa. El president es troba en aquest punt de la geografia catalana amb el vicepresident, consellers i directors generals de diversos departaments.

La setmana vinent se sabran els membres de l'acord per l'amnistia i l'autodeterminació

No ha estat l'únic anunci d'aquest dissabte, ja que el Govern també ha avançat que la setmana que ve anunciarà els membres que formaran el grup de l'acord per l'amnistia i l'autodeterminació. Així ho ha avançat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, que ha confirmat que un dels qui hi participarà serà l'exdiputat de la CUP David Fernández. Plaja ha explicat que també detallaran "la forma" que tindrà aquest grup.

Un grup que ha de servir com un espai "d'entesa" i que doni a l'executiu "l'energia necessària per tirar endavant la negociació més difícil que ha afrontat mai el Govern de Catalunya". Plaja ha deixat clar que els membres que s'anunciïn no vol dir que siguin els representants a la taula de diàleg.

La portaveu ha explicat que hi porten treballant tot l'estiu i diu que és un dels pactes nacionals que es volen tirar endavant, juntament amb el de la indústria, el de la transició ecològica i el de la llengua. Plaja ha reivindicat la feina que està fent el Govern i diu que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha transmès a la resta de consellers la necessitat de buscar una "nova forma de treballar".

"S'han de prendre decisions de manera més coordinada i cooperativa i trencant els compartiments estancs a dins dels departaments", ha remarcat Plaja. La portaveu ha assenyalat que l'executiu "no ve a administrar només, sinó també a sacsejar i transformar el país". "Tenim urgències a tractar i aquest Govern hi treballarà", ha conclòs.

El Govern es conjura per protegir la llacuna de la Ricarda

Amb tot, el Govern ha traslladat aquest dissabte un missatge "compartit" que no s'avalarà cap proposta d'ampliació de l'aeroport del Prat que "destrossi" la llacuna de la Ricarda. "La protecció mediambiental és la línia vermella", ha assegurat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Així mateix, ha remarcat que la reforma de l'aeroport s'haurà de fer en els termes i les condicions que es pactin en el pla director i des de Catalunya. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va exigir aquest divendres explicacions i la rectificació del projecte d'Aena per ampliar l'aeroport del Prat.