YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern exigeix el cessament del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

El general Pedro Garrido va pronunciar unes polèmiques paraules dimecres, que van indignar la cúpula dels Mossos

Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència
Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, va assegurar que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència | Cedida

La Generalitat ha exigit aquest dijous el cessament immediat del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido, després de les seves polèmiques paraules pronunciades dimecres a Sant Andreu de la Barca. En una missiva, Meritxell Budó, la consellera de la presidència i portaveu del Govern, ha contactat amb Carmen Calvo, la vicepresidenta en funcions i segona de Sánchez, per transmetre-li el «malestar i absolut rebuig a les desafortunades declaracions» de Garrido. 

En el segon paràgraf de la carta, Budó assegura que s'ha qüestionat el rol dels Mossos d'Esquadra en els fets que van tenir lloc la tardor del 2017: «Posar en dubte la seva actuació davant els seus màxims càrrecs no és només una ofensa als 17.000 mossos que actualment estan en actiu, sinó que també és una ofensa per a tot el poble català». En aquesta línia, el Govern prega «neutralitat i professionalitat» i, alhora, un «respecte absolut» cap al cos de la policia catalana. 

Culpen el govern de ser el culpable de la freda relació 

És tangible que la relació entre les Forces de Seguretat de l'Estat i el Govern de Torra, en conjunt imprescindible de la conselleria d'Interior i, consegüentment, dels alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra, és cada vegada més crítica. De fet, Budó assegura que és culpa de l'institut militar: «La seva actuació, totalment fora de lloc, tindrà efectes a llarg termini i soscava la relació de col·laboració entre ambdós cossos, que haurà de basar-se en la confiança mútua amb l'objectiu de garantir la seguretat de tots els catalans». 

D'altra banda, el Govern ha volgut criticar el contingut de les paraules de Garrido, que presumptament estaven carregades d'intenció política i ideologia, un fet que titllen d'inadmissible i, a més, ha aprofitat l'ocasió per trencar una llança a favor de la presumpció d'innocència dels CDR detinguts —que també va ser un dels temes enfocats pel cap de la Guàrdia Civil. «No correspon al màxim càrrec d'un cos policial fer declaracions amb contingut polític, no respectar la presumpció d'innocència de processos judicials encara oberts», ha assenyalat Budó lamentant que s'atribueixi un rol articulat per decisions polítiques als Mossos.

Comparen l'actuació i les paraules del cos amb la dictadura 

Finalment, declara: «Exigim al govern espanyol que emprengui les accions oportunes davant l'ofensa i el greuge ocasionats, així com el cessament immediat de l'actual responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya (Garrido)». Budó, sense miraments, quasi ha comparat l'acció transmesa verbalment en l'acte d'ahir amb la policia militar de fa 40 anys: «Actituds com la d'ahir ens recorden temps passats que creiem que, per sort, havien desaparegut ja fa anys».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Exacte el cessament dels guàrdies ciivils garrido I tácito, masses medalles per a ments tan pobres

envia el comentari