YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern explica què passarà amb les eleccions si hi ha comarques tancades el virus

Diu que només se suspendria en cas de confinament domiciliari o amb una activitat social «excepcionalment restringida»

Eleccions 2020
Solé assegura que les eleccions se celebraran igualment, encara que hi hagi comarques tancades perimetralment, com la Cerdanya i el Ripollès des d'aquest dimecres. | ACN

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha garantit que les eleccions del 14-F es faran encara que hi hagi comarques en la situació de la Cerdanya i el Ripollès. «És evident que un confinament perimetral no perjudica el nostre objectiu que és garantir el dret a vot», ha dit durant la seva visita a Agramunt, a la comarca de l'Urgell, la primera com a conseller després de deixar l'alcaldia del municipi.

Solé ha assegurat que precisament aquests dies està mantenint reunions amb diversos alcaldes per valorar els diferents escenaris però que les votacions només se suspendrien en cas de confinament domiciliari o amb una activitat social «excepcionalment restringida». Tot i això, Solé demana «no avançar-nos a una situació que no tenim en aquests moments».

Solé torna al municipi del qual va ser alcalde, Agramunt

Pel que fa a les eleccions del 14-F, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha explicat a Solé el canvi de col·legi electoral. En comptes de votar a l'escola Macià Companys, com fins ara, les pròximes votacions es faran al pavelló Firal d'Agramunt «per poder complir amb totes les mesures sanitàries i donar la màxima seguretat a la ciutadania» a causa de la pandèmia.

Solé ha tornat aquest dimecres per primera vegada com a conseller a l'Ajuntament d'Agramunt, d'on era alcalde. «Tornar és emotiu i de retrobament amb l'equip de govern perquè fins fa uns mesos n'era l'alcalde». Ho ha fet per tractar amb l'alcaldessa i la resta de l'equip municipal els objectius de desenvolupament sostenible per avançar cap a l'agenda 2030. «Cal decidir les polítiques del present i del futur ara per avançar-nos als problemes», ha dit Solé, i ha destacat que a Agramunt els últims anys s'han instal·lat sistemes de climatització més favorables per al medi ambient. «Des del municipalisme es poden aportar mesures per aconseguir un model més sostenible, just i amb igualtat d'oportunitats», ha conclòs.

Les eleccions del 14 de febrer, ja convocades

Tot just aquesta setmana s'han convocat les eleccions per al proper 14 de febrer. Dilluns passat caducava el termini per buscar relleu al Parlament a Quim Torra. Com que no s'ha trobat cap candidat —de fet, ni tan sols s'ha buscat—, el Parlament va quedar dissolt i, en absència de president, Pere Aragonès va signar, com a vicepresident, el decret de convocatòria de les eleccions, que es faran d'aquí a 52 dies, si la pandèmia no ho impedeix.

El panorama polític català es troba, doncs, en plena precampanya electoral. La campanya, pròpiament, està previst que arrenqui el 29 de gener i s'allargui fins el 12 de febrer, en uns comicis atípics en fons i forma per la covid-19.


Comentaris

envia el comentari