Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.

El Govern aprova destinar 3,9 milions a impulsar l'economia social i cooperativa

Es tracta de 3.510.000 euros corresponents a aquest exercici del 2020 i 390.000 euros per a 2021

La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del president Torra. | ACN

El Govern  ha aprovat aquest dimarts, 12 de maig, al  Consell Executiu  destinar 3,9 milions d'euros a finançar projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica davant la crisi del coronavirus, impulsant empreses cooperatives i de l'economia social.

En concret, ha aprovat una partida econòmica  de 3.510.000 euros corresponents a aquest exercici del 2020 i 390.000 euros per a 2021. Es tracta d'una de les mesures incloses en el pla de xoc per a l'ocupació de la Generalitat, que té una dotació volten als 60 milions d'euros.

Aprovat un paquet de mesures per a urbanisme

El Govern ha aprovat un paquet de mesures urgents en matèria d'urbanisme, fiances  i ambiental  per reactivar l'economia i facilitar la tramitació administrativa i aportar liquiditat davant la crisi pel Covid-19.

Pel que fa a urbanisme, el nou decret habilita el mes d'agost per mantenir actives les tramitacions urbanístiques  de la generalitat. La Llei d'Urbanisme fixa com a inhàbil el mes d'agost a efectes de tramitacions urbanístiques.

D'altra banda, el Govern proposa modificar la Llei de fiances per «reduir els costos operatius de pimes i autònoms». En aquest sentit, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) retornarà temporalment els dipòsits de les fiances constituïdes en els arrendaments d’ús diferent d’habitatge quan les parts ho sol·licitin.

Ja hi ha data per a la partida de les CCAA

El passat diumenge, 10 de maig, Sánchez  va indicat la data en què es dristribuiran els recursos de la partida per a les comunitats autònomes: el primer tram de la partida, que consta de 6.000 milions d'euros dels 16.000 totals i que ajudarà a fer front a la despesa sanitària a causa de la crisi del coronavirus, es pagarà al «mes de juliol».