El Govern assenyala que Josep Lluís Trapero podria tornar al capdavant dels Mossos quan es tanqui el seu procés judicial

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha indicat que l'exmajor té tota la seva confiança i suport

Josep Lluís Trapero, durant la seva època com a major dels Mossos
Josep Lluís Trapero, durant la seva època com a major dels Mossos | CatalunyaDiari.cat

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha indicat aquest diumenge que, quan hi hagi una sentència definitiva del cas en el qual està actualment investigat l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, aquest tindrà «l'espai que se li guarda en el cos dels Mossos com a major». Ara bé, Buch també ha deixat la porta oberta perquè Trapero ocupi la plaça que ell consideri més adequada. 

 

El cap d'Interior ha explicat que espera que el procés judicial «acabi en res», i ha insistit que confia plenament que Josep Lluís Trapero va dur a terme les seves obligacions de forma professional i escrupolosa. Ara bé, ha descartat pronunciar-se sobre els delictes que se li imputen, i s'ha limitat a transmetre-li «tot el seu suport».

Cessat pel 155

Recordem que Josep Lluís Trapero està actualment acusat d'un suposat delicte d'organització criminal, i altres dos delictes de sedició, pels fets que van tenir lloc el mes de setembre de l'any passat davant la conselleria d'Economia de la Generalitat, i també per la seva implicació en el referèndum del dia 1 d'octubre.  En aquest sentit, cal recordar que el llavors major dels Mossos d'Esquadra va ser cessat després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, justament per aquests motius. 

L'exmajor Ferran López amb l'exministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido
L'exmajor Ferran López amb l'exministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido | CatalunyaDiari.cat

 

El seu successor va ser Ferran López, que no obstant això, després de la formació d'un nou Govern, va presentar la seva dimissió, en considerar que el seu nomenament era «temporal i limitat al període que s'obria amb la nova dependència governativa». Tot i que el president Quim Torra es va mostrar favorable a la restitució de Trapero, l'exmajor va declinar l'oferta, assegurant que podria representar un inconvenient per a la seva situació de processat.


Comentaris

envia el comentari