Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont

El Govern assegura que no destina «ni un euro» al Consell per la República

La portaveu Meritxell Budó ha remarcat que és una «entitat privada» que es finança amb aportacions dels ciutadans

Meritxell Budó en la roda de premsa després del consell executiu
Meritxell Budó en la roda de premsa després del consell executiu | Europa Press

 

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimecres que el Govern no ha destinat ni destinarà «ni un euro» al Consell per la República, l'organisme que lidera des de Bèlgica Carles Puigdemont per defensar el projecte independentista.

Es finança amb aportacions de ciutadans, no amb diners públics

Ho ha dit en una compareixença en la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, en què ha argumentat que aquest consell és una «entitat privada» que es finança amb aportacions de ciutadans, no amb diners públics.

«No consta cap òrgan ni unitat adscrita a la Generalitat que es digui Consell per la República, ni cap expedient. Es finança amb aportacions voluntàries i solidàries de molts catalans que mostren el seu grau de compromís», ha conclòs.

Budó, que segons el web del Consell per la República continua formant part del Consell de Govern de l'organisme, ha assegurat que en els pressupostos de la Generalitat del 2020 que l'Executiu català es disposa a elaborar tampoc no hi haurà cap vincle.

Puigdemont
Puigdemont lidera des de Bèlgica el Consell per la República   | CatalunyaDiari.cat

 

Respostes a les preguntes de la diputada del PSC Alícia Romero

La portaveu s'ha pronunciat així per respondre les preguntes de la diputada del PSC Alícia Romero, la qual ha reclamat conèixer si el Govern ha dedicat «partides» pressupostàries al Consell per la República o si hi té mecanismes de col·laboració ateses les connexions evidents que hi ha amb els seus membres.

Romero també ha preguntat si existeixen vincles entre la Generalitat i l'assemblea de càrrecs electes que va impulsar l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i si el Govern té previst donar-li alguna funció estatutària. Budó ha assegurat que el Govern entén que «la representativitat dels ciutadans està reservada al Parlament», i ha considerat que el Tribunal Suprem no pensa el mateix perquè va suspendre de funcions els presos sobiranistes.

També et pot interessar...