Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

El Govern tira pel dret: no espera el TSJC i assegura que les restriccions entren en vigor demà

El TSJC ha anunciat que es pronunciarà al llarg del proper divendres sobre les restriccions en bars i restaurants | El Diari Oficial de la Generalitat, però, anunciarà aquesta nit les mesures

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Salut decideix fer cas omís al TSJC. | cedida

El Govern manté el tancament de la restauració i les limitacions al comerç per a aquesta mitjanit, a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre les mesures. El TSJC ha demanat a l'executiu que indiqui quines de les restriccions poden afectar drets fonamentals, però després que el Govern hagi presentat la informació requerida, el tribunal ha informat que no resoldria avui.

Davant d'aquest fet, l'executiu en funcions ha anunciat que publicarà cap a la una de la matinada al DOGC la resolució amb entrada en vigor de les mesures «de manera immediata», amb una disposició que deixarà en suspens fins que el tribunal resolgui les tres restriccions que a parer de l'executiu podrien vulnerar drets fonamentals.

El Govern considera que els tres aspectes que afecten els drets fonamentals del paquet de mesures previstes són la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte.

Per tant, més enllà d'aquests tres, la resta de continguts de la resolució entraran en vigor aquesta mateixa matinada. L'executiu subratlla que totes les noves mesures es prenen «amb urgència» per fer front a l'increment de contagis de la covid-19 i tallar-ne l'expansió «el més aviat possible».

Agrimon defensa les mesures restrictives

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha defensat les mesures restrictives que es van anunciar dimecres a causa de l'increment dels indicadors de la pandèmia del coronavirus: «Des del punt de vista de salut pública, no contemplo res més que no sigui que es ratifiquin, després poden haver-hi altres raons jurídiques».

Argimon ha recalcat que els contagis de coronavirus han pujat en les dues últimes setmanes més ràpid del que havien previst i que és «estrictament necessari poder frenar la corba». «No estic dient que doblegarem la corba, tant de bo m'equivoqui, però en principi aquestes mesures serviran per frenar l'escalada creixent», ha precisat.

En roda de premsa aquest dijous, Argimon ha defensat aquestes mesures entre les quals destaquen el tancament de bars i restaurants, la limitació al 30% de l'aforament dels comerços i la suspensió de les competicions esportives no professionals durant un període inicial de 15 dies, entre d'altres.