El Govern reobrirà a Berlín la primera delegació a l'exterior

Ernest Maragall viatjarà a Alemanya per donar el tret de sortida a una reobertura que s'efectuarà el 20 de setembre

Ernest Maragall
Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu | ACN

Quim Torra manté l’objectiu de tornar a obrir les delegacions tancades per l'efecte del 155 i, en aquest sentit, Berlín serà la primera. Ernest Maragall, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, es personarà a la capital germànica per reobrir el pròxim 20 de setembre la delegació del govern català a Berlín, convertint-se així en la primera seu en ser reoberta després dels tancaments que va dur a terme la Moncloa.

Així, el conseller viatjarà a la capital alemanya per posar en funcionament de nou les oficines de la delegació i ho farà acompanyat de la delegada Marie Kapretz, que va ser restituïda al seu lloc pel nou executiu, després que l’article 155 l’apartés de les seves funcions. D’aquesta manera, doncs, s’acompleix la voluntat del govern català de reobrir totes aquelles delegacions a l’estranger que van ser tancades com a conseqüència del decret de l’executiu espanyol.

Ernest Maragall, en aquest sentit, va manifestar la seva intenció de reobrir les delegacions de la Generalitat a l’estranger perquè «és un acte de legítima defensa d’unes raons i uns drets».

La reobertura d’altres seus

L’objectiu del govern català passa per, progressivament, anar obrint les diferents seus que té el departament d’Exteriors en països com Irlanda, Regne Unit, Suïssa o Itàlia. Al mateix temps, el procés d’internacionalització no s’atura per l’executiu català que ja ha obert un concurs públic per trobar delegat a països com els EUA o França.

Imatge de la delegació de la Generalitat davant la Unió Europea a Brusel·les
Imatge de la delegació de la Generalitat davant la Unió Europea a Brussel·les | Julio Collado

 

La decisió de reobrir les delegacions d’Irlanda, Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya o els Estats Units, va ser aprovada per decret el passat 26 de juny. Entre les altres decisions que ha pres l’executiu català per la reobertura de les seves seus, també hi consta el nomenament de Meritxell Serret com a delegada a Brussel·les.

Així, el govern català preveu la reobertura esglaonada de les seves seus malgrat que l’executiu espanyol ha anunciat un recurs contenciós-administratiu, ja que asseguren que el govern català no ha seguit el procediment adequat per a la reobertura.


Comentaris

envia el comentari