Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó, consellera de Presidència, en una roda de premsa, 14/07/2020

Budó, contundent: «No ens tremolarà el pols per demanar l'estat d'alarma»

La portaveu del Govern afirma que les autoritats sanitàries no reclamen que s'apliqui ara la mesura: «Ara no és necessari»

Meritxell Budó, consellera de Presidència, en una roda de premsa, 14/07/2020
Meritxell Budó ha destacat que de moment no és necessari l'estat d'alarma, però ja en parla obertament. | Catalunya Diari

El Govern no preveu demanar per ara l'estat d'alarma a Catalunya, però no descarta fer-ho en un futur, si així ho requereixen les autoritats sanitàries: «No ens tremolarà el pols per demanar-lo, però ara no és necessari». Així s'ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d'aquest dijous, posterior al Consell Executiu.

La consellera ha afirmat que, de moment, els criteris sanitaris no reclamen l'aplicació d'aquesta mesura, proposada pel president espanyol, Pedro Sánchez, però obre la porta a acollir-s'hi si cal «quan sigui el moment».

«Farem tot el que calgui i en cada moment per protegir la salut de la ciutadania», ha asseverat. Així mateix, el Govern espera conèixer la «lletra petita» de l'oferta de Sánchez.

Mesures al transport públic per evitar aglomeracions

Tot i que la imposició de l'estat d'alarma no sembla una urgència ara mateix, des de la Generalitat sí que estan estudiant mesures per reduir els rebrots al territori i poder controlar els contagiats. Un dels temes que més preocupa és el transport públic a les grans ciutats, on és gairebé impossible mantenir les distàncies. Així, el Govern vol ampliar les franges d'hora punta al transport públic per evitar aglomeracions i rebaixar la concentració de gent a primera hora del matí.

Així ho ha assegurat també aquest dijous la consellera de la Presidència i portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, que ha dit que el Govern està treballant per allargar fins a les 10 del matí l'hora punta, que ara acaba a les 9. A més, l'executiu demana a les empreses que permetin flexibilitat a l'hora d'entrar a la feina «per espaiar els usuaris i garantir que no hi hagi concentracions en certs moments del dia». Així mateix, també es demana «fomentar al màxim el teletreball», de manera que tots els ciutadans que puguin treballar des de casa no hagin d'agafar el transport públic.

Budó ha recordat que els serveis de bus, metro i trens ja funcionen a la seva màxima capacitat, al 100%, i ha indicat que el Govern està acabant de perfilar el pla de transport a través de converses amb els operadors, sindicats i patronals.