Milers de catalans rebran la notícia més esperada del Govern: aquesta setmana

Aragonès assegura que «hem prioritzat la rapidesa, l'agilitat i la celeritat»

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa amb mascareta
El Govern ha anunciat que començarà a pagar aquesta setmana l'ajuda de 2.000 euros | Europa Press

El Govern començarà a pagar aquesta setmana les ajudes de 2.000 euros a autònoms afectats per la crisi de la Covid-19, i preveu acabar d'abonar totes les prestacions abans del 31 de desembre. Les qui ho rebran són aquelles que hi tenen dret i que van registrar la sol·licitud tot complint amb el període de temps acordat, el qual va finalitzar el passat dilluns 7 de desembre.

Més de 132.000 autònoms registrats en el sistema habilitat per a gestionar aquestes ajudes compleixen amb els requisits per a accedir a elles, va informar el Govern en un comunicat ahir dilluns.

El pagament d'aquest ajut extraordinari es farà en grups de 35.000 persones per tal que totes les persones admeses puguin rebre els 2.000 euros abans que acabi l'any.

Es destinaran un total de 264 milions d'euros

La Generalitat destinarà a aquesta convocatòria extraordinària un total de 264 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment respecte a la xifra inicial que el Govern ja va preveure, en fer una reserva de 300 milions.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) ha publicat aquest dimarts la convocatòria de les bases, i demà dimecres la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies publicarà la resolució amb les concessions corresponents a les persones autònomes que van registrar les seves sol·licituds a través de l'e-TAULER.

Per a optar a l'ajuda, els autònoms afectats havien de tenir el domicili fiscal a Catalunya, no haver tingut un rendiment de més de 13.125 euros en els tres primers trimestres de 2020 i no haver sobrepassat els 35.000 euros de base imposable de la renda en l'últim exercici.

Aquests ajuts se sumen als 10.000 beneficiaris inicials de l'ajut d'autònoms del mes de novembre per import de 20 milions d'euros els quals ja van rebre els diners.

«Som conscients que les necessitats són de present»

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat que per a gestionar aquestes prestacions han «prioritzat la rapidesa, l'agilitat i la celeritat», en un tuit recollit per Europa Press.

«Som conscients que les necessitats són de present», ha afegit sobre aquestes ajudes, que s'aniran pagant en grups de 35.000 persones fins a finals de mes.

El Govern amplia els ajuts econòmics

El passat divendres, 11 de desembre, el Departament d'Empresa i Coneixement anunciava que ampliava en 25 milions d'euros els ajuts a aquells negocis que s'hagin vist afectats pels tancaments causats pel coronavirus, és a dir, a restauració, centres d'estètica i bellesa, parcs infantils privats, oci nocturn i establiments de centres comercials.

Així doncs, els centres d'estètica rebran una aportació de 1.500 euros mentre que bars, restaurants i cafeteries rebran 2.000 euros. Unes ajudes que s'afegeixen a aquelles a les que es van poder acollir el passat 20 d'octubre, durant la primera convocatòria. Per la seva part, els parcs infantils privats rebran 9.000 euros en lloc de l'aportació de 6.000 euros prevista inicialment.

Pel que fa a bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes i karaokes es farà una aportació única la quantitat de la qual dependrà del nombre de treballadors del negoci. D'aquesta manera, els que comptin amb menys de 10 treballadors rebran 10.000 euros mentre que els que tinguin més de 10 en rebran 20.000.


Comentaris

envia el comentari