Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió amb presidents autonòmics

El govern s'estaria plantejant intervenir a Madrid si no endureixen restriccions

La situació de la capital preocupa molt i es podrien prendre mesures dràstiques

Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió amb presidents autonòmics
La situació de la capital preocupa molt i es podrien prendre mesures dràstiques | ACN

Segons informació de diversos mitjans com 'La Sexta' o 'Público', el govern espanyol estaria pensant en intervenir en la Sanitat madrilenya si des de la comunitat no rectifiquen i amplien o endureixen les mesures que fins ara s'han pres per frenar l'expansió del coronavirus a la capital. 

La informació podria haver-se confirmat amb una frase utilitzada per fonts de Moncloa sobre aquesta possibilitat, assegurant: «Estem treballant-hi», segons informació de 'El Periódico de Cataluña'. Es tracta pel moment d'informació no confirmada de forma oficial, encara que Sanitat sí que hauria assegurat a alguns mitjans que alguna cosa estan plantejant. 

Malgrat això, s'ha de mencionar que el Ministeri de Sanitat, Salvador Illa, ja ha assegurat avui en roda de premsa que «és temps d'actuar amb determinació per prendre el control de la pandèmia a Madrid». També ahir assegurava en roda de premsa que és a la Comunitat de Madrid a qui li toca ara prendre les regnes per a controlar la pandèmia

«En aquest estadi correspon a la Comunitat de Madrid prendre decisions i veurem com evolucionen les coses», afirmava Illa. No obstant això, la cosa podria canviar en cas que Madrid endureixi les mesures restrictives per a tractar de frenar l'avanç del coronavirus en els pròxims dies. 

Illa ja ha demanat avui a Madrid que revisi les seves mesures

S'ha de recordar que avui mateix, el Ministre de Sanitat ja ha enviat una seriosa advertència a la Comunitat de Madrid en aquest sentit. «S'han de veure les dades de la Comunitat de Madrid, quan dic que està en risc seriós a la salut dels seus ciutadans, ho dic perquè és així», ha afirmat.

Ha insistit en el que demana «des de la màxima lleialtat institucional», en declaracions als periodistes a la Delegació del govern a Catalunya, després d'una reunió telemàtica de seguiment de la Covid amb l'equip del Ministeri. 

«Això no és una batalla ideològica; és una batalla epidemiològica contra el virus», ha dit, i ha afegit que Madrid ha de seguir els consells de la comunitat científica tal com assegura que està fent el Ministeri.