Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat a la plaça Espanyola, al barri de la Torrassa, en una intervenció per controlar que els vianants portin mascareta

El Govern prepara mesures per als tres barris més afectats pel virus a l'Hospitalet

La reunió prevista per aquest dimarts a la tarda serà clau

Agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat a la plaça Espanyola, al barri de la Torrassa, en una intervenció per controlar que els vianants portin mascareta
La situació a l'Hospitalet de Llobregat és «preocupant», segons la consellera Budó. | ACN

Preocupació al Govern de Catalunya per la situació a l'Hospitalet de Llobregat. Segons ha explicat aquest dimarts al migdia la consellera de Presidència, Meritxell Budó, l'executiu català podria prendre mesures aquesta mateixa tarda en la reunió del Procicat. Així, es plantegen endurir el confinament als tres barris més afectats de la segona ciutat del país: la Torrassa, Florida i Collblanc.

El Govern aprova l'enduriment del confinament a Lleida i set municipis del Segrià a partir d'aquesta mitjanit

El Govern ha aprovat l'enduriment del confinament per a la ciutat de Lleida i set municipis més del Segrià, i que es preveu que entri en vigor a les 00.00 hores de la mitjanit i duri 15 dies. La resolució de l'executiu decreta de nou les restriccions en la mobilitat, les activitats de restauració i les comercials, i prohibeix reunions de més de deu persones, com ja es va intentar fer abans que el jutjat de guàrdia ho tombés la matinada de dilluns. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'ha mostrat confiada que ara el jutjat contenciós administratiu al que s'ha presentat la resolució no hi posarà impediments perquè el decret que el Consell Executiu va aprovar dilluns al vespre dona «el marc legal» per poder implementar les mesures.

El Consell Executiu ha fet el que ja tenia previst i anunciat. Després que una jutge de guàrdia tombés l'enduriment del confinament per a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Serós, Soses, Torres del Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, el Govern es va reunir dilluns al vespre de forma extraordinària per aprovar un decret llei que emparés jurídicament les mesures que volia per a aquest territori. Dit i fet. Amb el decret en vigor i publicat, l'executiu ha aprovat aquest dimarts al matí una nova resolució amb pràcticament les mateixes mesures que va tombar la jutgessa, i que entraran en vigor a les 00.00 hores d'aquesta mitjanit.

Segons la portaveu del Govern, la nova resolució preveu una durada d eles mesures de 15 dies, tot i que el termini és «revisable» i es podria modificar o allargar en funció dels resultats epidemiològics. Segons Budó, el contingut «reprodueix el que ja s'havia definit» diumenge per a  Lleida  i els set municipis del Segrià. A grans trets, restringeix la mobilitat dels ciutadans, limita l'activitat en restaurants únicament a serveis a domicili o per a recollir, obliga a acudir amb cita prèvia a comerços no alimentaris o no essencials, i fixa en deu el màxim de persones autoritzat per a reunir-se.