Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una sanitària de l'Hospital Quirónsalud durant el minut de silenci per la mort per coronavirus d'una doctora

El Govern proposa destinar 30 MEUR a una retribució extraordinària per a sanitaris

El conseller traslladarà la mesura als sindicats en la pròxima Mesa General dels Empleats Públics de la Generalitat

Una sanitària de l'Hospital Quirónsalud durant el minut de silenci per la mort per coronavirus d'una doctora
El Govern vol premiar els sanitaris. | Catalunya Diari

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, proposarà als sindicats dedicar 30 milions d'euros dels fons addicionals a una  «retribució extraordinària» pels sanitaris i els professionals que lluiten contra el coronavirus. Així ho ha anunciat el conseller en una compareixença telemàtica al Parlament per explicar les actuacions del departament en el marc de la lluita contra el coronavirus.

«Un premi pel sobreesforç», segons el conseller

Els fons sumen un 0,55% d'increment addicional, provinent del 0,25% pendent de 2019 i el 0,3% del 2020, pendent de negociar amb els representants de les organitzacions sindicals. Puigneró traslladarà la proposta als sindicats dijous vinent en la Mesa General dels Empleats Públics de la Generalitat (MEPAGC).

Els fons addicionals és capital finalista destinat a cobrir mesures específiques i, per tant, no poden destinar-se amb caràcter general a tots els treballadors públics. «Els col·lectius a primera línia de foc necessiten tenir un premi pel sobreesforç», ha assegurat el conseller.

Puigneró defensa les vies telemàtiques de Govern

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que «prohibir les vies telemàtiques per governar un país és fer el ridícul». En la mateixa compareixença a distància al Parlament, el conseller ha enaltit l'actuació del Govern durant el confinament i ha celebrat que s'hagi «investit» telemàticament el nou conseller d'Exteriors, Bernat Solé.

Puigneró ha assegurat que els mecanismes telemàtics són un «complement» de l'activitat habitual del Govern. «Voler prohibir-los és una mala praxi», ha afirmat. El diputat d'ERC Jordi Albert  ha corregit Puigneró: «Solé no va ser nomenat telemàticament, va prendre possessió» per aquesta via, ha puntualitzat.

Puigneró ha retret que «fa dos anys Rull, Turull i Puig van ser nomenats en un decret pel president i no van poder prendre possessió telemàticament». «Han canviat les coses i celebro que sigui així, Solé ha vist respectats els drets, però no és així en el cas de Rull, Turull i Puig». ha dit el conseller de Polítiques Digitals. D'altra banda, Puigneró s'ha posat al costat de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha assegurat que «si fos independent, Catalunya hauria pogut gestionar diferent i millor» aquesta crisi sanitària. «Aspirem a ser un estat i gestionar millor», ha dit.