El Govern de Puigdemont, convençut que la independència hauria convertit Catalunya en potència europea

Superaria en PIB i renda per càpita a països com Espanya, Finlàndia o Irlanda

El Govern confiava en l'economia d'una Catalunya independent
El Govern confiava en l'economia d'una Catalunya independent | CatalunyaDiari.com

Com una potència econòmica dins de la Unió Europea, i amb hipòtesis de diferents escenaris que podrien aparèixer un cop proclamada la república, és com s'identifica a una Catalunya independent, en l'informe que va ser confiscat pels representants del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, a les autoritats de la Generalitat, segons informa 'El Mundo'.

El document nomenat 'Independència i Associació Econòmica de Catalunya i Europa: escenaris i possibilitats', s'identifica una hipotètica realitat que es viuria en el país, un cop proclamada la independència, on asseguren que comptarien amb un PIB superior al que hi ha a Finlàndia, Irlanda o Grècia, així com una renda per càpita per damunt d'Espanya o Itàlia.

A més, també s'inclou una taxa d'atur inferior a la mitjana espanyola i un creixement de les exportacions, el qual adjudiquen que «tot i el soroll de Madrid, desenes d'empreses privades internacionals tenen interès a invertir», on afegeixen el marc jurídic i fiscal favorable del qual es disposaria, que permetria la creació de noves companyies que impulsarien l'economia local.

L'exemple de Taiwan i Kosovo

En el document confiscat, també hi apareixen exemples de països amb els quals Catalunya es podria veure reflectit en cas d'assolir la independència, doncs compara la seva hipotètica situació amb què viuen Taiwan o Kosovo dins del marc internacional i en relació amb els acords econòmics que podria establir amb la Unió Europea.

En aquest context, el text assenyala que es podria arribar a una situació com la que disposa el país asiàtic, que tot i no comptar amb el suport de la Xina, ha aconseguit importants acords amb Europa. De la mateixa manera, destaca que, Kosovo, tot i encara no estar reconegut per cinc estats del continent, té permès participar en els programes d'ajuda per la seva futura integració.
 

Contemplaven la falta de reconeixement d'Espanya i Europa

En el mateix informe, també es tenia present la possibilitat que la república catalana no fos reconeguda ni per l'estat espanyol, ni per la comunitat europea, pel que van desenvolupar un escenari sobre com evolucionarien els esdeveniments del país en cas d'arribar a aquesta situació en la «primera etapa temporal».

En aquest context, es considerava que, en continuar formant part de l'Estat, es mantindria l'euro com a moneda oficial i seguirien disposant de representació al Parlament Europeu, així com tenint accés al Banc Central Europeu. Per tant, es tenia present la possibilitat que, tot i haver proclamat la república, el país gaudiria dels privilegis de formar part d'Espanya, mentre es continuaven desenvolupant acords per assolir la independència definitiva.


Comentaris

envia el comentari