IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol rebutja definitivament el nomenament dels consellers

El president Torra va proposar la restitució de Rull, Turull, Comín i Puig

Mariano Rajoy, en un acte del Partit Popular
Mariano Rajoy, en un acte del Partit Popular | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol ha emès avui el seu 'no' definitiu al nomenament dels consellers catalans. Comín, Puig, Turull i Rull no podran ser restituïts als seus càrrecs al Govern català després que l'executiu que presideix Mariano Rajoy hagi al·legat que no hi veu «viabilitat jurídica»

«El seu nomenament no té viabilitat jurídica i, per la qual cosa, no es pot publicar al DOGC», ha justificat l'executiu de Rajoy aquest dimarts, 29 de maig, al punt de les set de la tarda. 

Bloqueig definitiu de Rajoy al Govern de Torra

Després d'una setmana plena d'incerteses, ja que el TSJC es va desdir d'una primera nota on assegurava que Moncloa havia de facilitar el nomenament dels consellers catalans empresonats i a l'exili, l'executiu de Rajoy ha acabat executant el cop definitiu a Rull, Turull, Puig i Comín. Així mateix, el govern espanyol ha respost per carta al secretari del Govern, Víctor Cullell, que no publicarà els nomenaments dels consellers. 

El text enviat per part del Govern espanyol, en aquest sentit, juristes, que consideren que la publicació dels nomenaments  dels consellers «comporta no una mera concurrència formal, sinó de la validesa i eficàcia de resolucions, actes o acords, objecte de publicació».

D'aquesta manera, doncs, Torra hauria de proposar altra vegada un nou llistat de consellers, perquè aquests fossin aprovats i es publiquessin, d'una vegada per totes, al DOGC. 

Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Torra va exigir la publicació «immediata» dels consellers 

El president de la Generalitat, Quim Torra, va enviar el passat divendres, 25 de maig, una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per exigir-li que publiqués «immediatament i sense dilacions» els nomenaments dels consellers al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). 

Tanmateix, Torra adjuntava el dictàmen de la Comissió Jurídica Assessora, on s'indicava inicialment que la composició del gabinet és atribució del cap de l'executiu català i no està sotmesa a cap control arran el 155, el que significa que avala que els presos polítics i els exiliats poguessin prendre possessió del càrrec.


Comentaris

envia el comentari