Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Govern prepara una reunió bilateral entre Sánchez i Torra

A la trobada, a banda dels dos presidents, també podrien assistir tres ministres i tres consellers

Pedro Sánchez i Quim Torra podrien celebrar una reunió «bilateral» aquest dijous
Pedro Sánchez i Quim Torra podrien celebrar una reunió «bilateral» aquest dijous | CatalunyaDiari.cat

 

El Govern de Quim Torra està ultimant els detalls d'una  reunió amb el president Pedro Sánchez de caràcter «bilateral». En aquest sentit a la trobada, que va ser sol·licitada per la vicepresidenta socialista Carmen Calvo el passat divendres, podrien acudir tres ministres i també tres consellers,  a banda dels dos homòlegs. Des de la Generalitat han indicat que ara per ara no hi ha una decisió presa al respecte, però sí que han confirmat que  s'està «avançant» cap a una reunió d'aquest tipus, i que en les pròximes hores se'n continuarà parlant. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

La trobada podria tenir lloc aquest mateix dijous

Tal com han explicat les mateixes fonts, és molt probable que la trobada entre els dos presidents tingui lloc aquest mateix dijous,  un dia abans del Consell de Ministres previs per al pròxim divendres a la Llotja de Mar de Barcelona. Ara mateix, el contacte entre els dos executius seria «permanent»,  i estaria encapçalat pel vicepresident  Pere Aragonès  i la consellera de Presidència Elsa Artadi, per part de la Generalitat, i per la vicepresidenta  Carmen Calvo per part del govern espanyol. 

Si finalment es confirma la trobada, representaria un canvi en els plans inicials de Pedro Sánchez, que pretenia mantenir una reunió protocol·lària, com les habituals que tenen lloc en casos com aquests. Alhora, també suposaria un gest cap a Quim Torra, que després de rebre la sol·licitud es va mostrar disposat a reunir-se, sempre amb la condició que tot fos alguna cosa més que un simple intercanvi de paraules. 

Més notícies relacionades: «Puigdemont critica la 'indecència' de Sánchez per 'riure' de la vaga de fam»

Sánchez assegura que l'independentisme està dividit

Pocs dies abans de la seva visita a Barcelona, Pedro Sánchez va protagonitzar una nova polèmica,  pronunciant unes polèmiques paraules sobre els presos en vaga de fam. Durant una trobada amb periodistes, durant la qual va assegurar que el sobiranisme està actualment molt dividit, el cap de l'executiu espanyol va assegurar que els partits ni tan sols s'han posat d'acord per impulsar una protesta conjunta. 

Pedro Sánchez va assegurar dilluns que l'independentisme està molt dividit
Pedro Sánchez va assegurar dilluns que l'independentisme està molt dividit | CatalunyaDiari.cat