El govern de Sánchez no autoritza la reunió entre Felip VI i Quim Torra

El rei ha rebut aquest dimecres una carta que apel·lava al diàleg

Imatge del rei Felip
Imatge del rei Felip | Arxiu

El govern de Pedro Sánchez ha decidit no autoritzar la reunió entre el rei Felip VI i el president Quim Torra, que el mateix cap de l'executiu català i els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas li van demanar a través d'una missiva enviada a la Casa Reial aquest dimecres. En concret, Torra, Mas i Puigdemont han instat el monarca a apostar per la negociació, i a aprofitar la cita dels Jocs Mediterranis de Tarragona per «reparar i recosir» les ferides. 

La notícia ha arribatjust després que Zarzuela informés que la carta dels tres líders independentistes ha estat reenviada al president socialista,que té la potestat legal per permetre o negar una reunió com aquesta. En concret, tal com es pot llegir a l'article 64,1 de la Constitució Espanyola, «els actes del rei seran referendats pel president del govern espanyol i, si s'escau, pels ministres competents». 

Demanen al rei ser una «veu de conciliació i de defensa del diàleg»

En concret, a la carta que han signat avui Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas es demanava al rei Felip VI que se situï «per sobre d'uns interessos particulars», per tal d'intentar ser «una veu de conciliació i de defensa del diàleg». Els tres líders independentistes asseguren que mantindran els seus objectius, que passen per «implementar el mandat popular per les vies pacífiques i democràtiques», tot i que també asseguren que sempre tindran com a prioritat «l'acord amb el govern espanyol». 

El rei Felip VI i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
El rei Felip VI i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, l'actual cap de l'executiu català i els expresidents han demanat al monarca el seu suport, i «facilitar un procés d'obertura, modernització i prevalença democràtica». «No demanem res que no estigui al vostre abast. Escolteu-nos sense apriorismes ni prejudicis», conclouen la missiva els tres líders independentistes. 


Comentaris

envia el comentari