rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

El govern espanyol anuncia que no té previst modificar el codi penal

El PSOE havia proposat actualitzar el delicte de rebel•lió abans de la seva arribada al govern
Imatge d'arxiu d'Isabel Celáa | Europa Press

 

 

L’executiu espanyol ha estat reflexionant durant les últimes setmanes sobre la proposta que va fer Sánchez el passat mes de maig, segons la qual el seu partit presentaria una modificació del Codi Penal per tal de canviar el delicte de rebel·lió. Finalment, els socialistes han fet un pas enrere, i tot apunta que de moment no es produirà cap tipus d’actualització.

Celáa nega que el govern espanyol tingui previst actualitzar el Codi Penal

Així ho ha fet saber aquest matí Isabel Celáa, portaveu de l’executiu i ministra d’Educació, durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Celáa ha afirmat que «no és procedent ni està decidit» cap projecte per tal de dur a terme aquesta modificació del Codi Penal. De fet, és un tema que no ha estat mencionat en cap reunió del Consell.

 

Aquestes declaracions han cridat l’atenció i resulten sorprenents, encara més després que, fa unes setmanes, la titular de Justícia expliqués al Parlament que el nou govern tenia previst estudiar la proposta duta a terme per Sánchez de canviar la tipificació del delicte de rebel·lió.

 

Dolors Delgado ho va fer públic després d’una pregunta del PP, i va assegurar que durien a terme el canvi per tal d’adaptar-lo a les «noves situacions i actors». Per tant, tot apunta que el «debat assossegat» que la ministra va dir que es produiria per tal d’arribar al «màxim dels consensos», finalment no tindrà lloc. 

L’executiu té un «respecte absolut» per la decisió de la justícia alemanya

Quant a la decisió del Tribunal d’Schleswig-Holstein d’extradir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont només per malversació, els socialistes diuen tenir un «respecte absolut» per la decisió presa per la justícia alemanya. La portaveu Isabel Celáa ha manifestat, de fet, que l’executiu espanyol «no comparteix el dubte sobre l’eficàcia de les euroordres», a diferència d’alguns sectors de la dreta espanyola.

 

Així doncs, i ratificant el compromís del govern amb Schengen, ha declarat que «posar-lo en qüestió és alinear-se amb alguns posicionaments europeus que no compartim». Cal recordar que, durant el dia d’ahir, Sánchez també va manifestar la seva opinió pel que fa a la decisió del tribunal alemany, declarant que Puigdemont «ha de ser jutjat a Espanya, i això passarà».

 

Comentaris