rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

El govern suís afirma, sobre Anna Gabriel, que no extradeix per delictes polítics

L'exdiputada de la CUP no es presentarà davant del Suprem com a investigada per rebel·lió
Anna Gabriel, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Taxativa resposta del govern suïs sobre Anna Gabriel. El portaveu de justícia del país, Folco Galli, ha explicat que «a priori» el cas de la dirigent de la CUP, Anna Gabriel, sembla sotmès a delictes polítics. Quelcom que a Suïssa, de fet, no té base jurídica.

 

En altres paraules: el govern de Suïssa ha propinat una contundent garrotada al govern de Mariano Rajoy. Ja que, segons han relatat, una eventual sol·licitud d'extradició o d'assistència jurídica per part d'Espanya —com sembla que es faria amb el cas de l’exdiputada de la CUP— seria probablement rebutjada.

«Suïssa no autoritza l’extradició per delictes polítics»

«En virtut de la base jurídica que regeix la col·laboració d'assistència legal entre Suïssa i Espanya, Suïssa no autoritza, com la majoria dels altres estats, cap extradició ni tampoc cap altra forma d'ajuda jurídica per delictes polítics», ha assenyalat aquest dimarts, 20 de febrer, el portaveu el govern.

 

Aquest, així mateix, ha prosseguit amb el seu discurs al·legant que «segons les informacions de mitjans de comunicació, a priori es tractaria de delictes polítics, dels quals s'acusa la política catalana».

 

En aquest cas, però, la resposta s’interpreta com un revés per la justícia espanyola: «Suïssa no tramitaria una eventual sol·licitud d'extradició ni tampoc una petició d'assistència judicial».

 

Anna Gabriel, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El Suprem reclamarà a la Interpol la detenció de Gabriel

És el que ha tret a la llum ‘El Confidencial’. El jutge Pablo Llarena dictarà una ordre de detenció internacional contra Anna Gabriel, una vegada es confirmi la seva incompareixença davant el Tribunal Suprem. Llarena, de fet, l'ha citat aquest dimecres per ser interrogada com imputada per un delicte de rebel·lió, sedició i malversació.

 

Anna Gabriel havia de comparèixer aquest dimecres davant del Tribunal Suprem com a investigada per rebel·lió en la causa oberta pel procés independentista a Catalunya, però ha anunciat avui en un diari suís que no ho farà.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris