El govern espanyol titlla de «presa de pèl» el llaç blanc de la Generalitat

Pedro Sánchez ha demanat contundència a la Junta Electoral i advertit que no es poden «patrimonialitzar» les institucions

El president Quim Torra ha substituït el llaç groc per un de blanc amb un traç vermell
El president Quim Torra ha substituït el llaç groc per un de blanc amb un traç vermell | CatalunyaDiari.cat
 
 

El govern espanyol s'ha manifestat sobre la decisió de Quim Torra de tapar la pancarta de 'Llibertat presos polítics' per una altra d'idèntica amb un llaç blanc i un traç vermell. Pedro Sánchez ha remarcat que les institucions són «de tots i totes» i ha dit que els líders independentistes no poden «patrimonialitzar-les». A més, s'ha titllat aquesta iniciativa de «presa de pèl» i el president espanyol assegura que s'actuarà amb «molta determinació» a partir de l'ordre que emeti la Junta Electoral Central

Pedro Sánchez ha parlat amb la premsa en la seva arribada a Brussel·les per assistir al Consell Europeu. Allà, ha demanat contundència a la JEC, i ha promès que el govern espanyol actuarà «amb serenitat, però també molta determinació» per aconseguir que es compleixi l'ordre d'aquest òrgan.

Inés Arrimadas ja ha denunciat la nova acció del Govern i la Junta Electoral es reuneix aquesta tarda per emetre una resposta sobre el canvi del llaç groc de la Generalitat per un de blanc amb un traç vermell a sobre. A més, alguns ajuntaments que havien rebut requeriments de les juntes electorals de zona també han decidit canviar les pancartes i llaços grocs per altres símbols substitutius. 

El canvi de pancarta a la Generalitat

Després de confirmar que finalment retiraria el llaç groc de l'edifici de la Generalitat, complint amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC), el president Quim Torra ha canviat d'estratègia. Ara, al balcó de la seu del Govern hi ha un llaç de color blanc, amb un traç vermell a sobre. Pel que fa a la pancarta anterior, aquesta ha quedat tapada. 

Fonts del Palau ja van indicar que el president estava estudiant diverses opcions, per posar en pràctica a l'hora de retirar els llaços grocs. Tal com s'ha confirmat, una de les vies ha estat substituir els llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat per llaços de color blanc amb un traç vermell, que simbolitza la democràcia, tal com va avançar la Cadena SER. Així doncs, Torra no ha despenjat la pancarta amb el llaç groc, sinó que l'ha tapat amb una de nova.


Comentaris

envia el comentari