Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pasqual Maragall en la conferència anual de la càtedra que porta el seu nom a la UB el 12 d'abril del 2016

El Govern transferirà a Maragall la partida per cobrir-li les necessitats bàsiques

Fins ara l'executiu pagava directament als proveïdors

Pasqual Maragall en la conferència anual de la càtedra que porta el seu nom a la UB el 12 d'abril del 2016
Pasqual Maragall, en una imatge d'arxiu. | Cedida

El Govern ha aprovat transferir a l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall la partida pressupostària que li garanteix la cobertura de les seves necessitats personals i socials bàsiques per «garantir-li el dret a viure dignament», tal com preveuen la llei i el decret que regulen l'estatut dels expresidents de la Generalitat 6/2003. Fins ara, amb la dotació pressupostària corresponent, la Generalitat pagava directament als proveïdors.

Això no suposa un increment addicional de pressupost ni despesa per a la Generalitat, ja que està regulat per la Llei 6/2003. Per a l'exercici de l'any 2020, la partida conjunta per als quatre expresidents és de 276.100 euros i el límit de despesa per a cada expresident no podrà superar els 69.025 euros. L'any 2007 l'expresident Maragall va fer públic que li havien diagnosticat Alzheimer, malaltia que en l'actualitat pateix en un grau avançat.

Budó acusa el govern espanyol de voler dilatar la taula de diàleg amb «excuses» electorals

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat el govern espanyol de voler dilatar la taula de diàleg amb «excuses» electorals. Budó ha emplaçat l'executiu de Pedro Sánchez a dir si vol o no reemprendre la negociació perquè «primer s'excusaven en les eleccions basques i gallegues i ara amb un escenari d'eleccions catalanes que ni tan sols estan convocades». D'altra banda, ha replicat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que el president del Govern té «tota la legitimitat» per a liderar el diàleg, malgrat no representi ideològicament a tot el país, després que aquesta ho hagi qüestionat. «Colau tampoc representa ideològicament a tota la ciutat, i ningú li discuteix la seva legitimitat com a alcaldessa», ha afegit.

Budó ha defensat que el Govern «sempre» ha dit que seurà i que no defugirà de la solució dialogada i que, en canvi, els fa l'efecte que «qui ha de decidir si vol recuperar la taula de diàleg és l'Estat espanyol»: «Per les darreres declaracions semblava que s'excusaven amb les eleccions basques i gallegues i ara amb l'escenari d'eleccions catalanes, que ni tan sols estan convocades», ha recriminat Budó, que insisteix que la ciutadania reclama ara «solucions, i no eleccions».

Així, el Govern assegura que no té «cap voluntat» de posposar aquesta taula de diàleg, que algunes veus apunten que es podria celebrar aquest mateix juliol, però dubta de la «voluntat real» de l'executiu de Sánchez. De fet, ha assenyalat Budó, si depèn de les eleccions catalanes, aquesta trobada «difícilment serà aquest estiu».