Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern assegura que treballa perquè el sector esportiu pugui reobrir «com més aviat millor»

A més, han aprofitat per agrair el «sacrifici» del món de l'esport, que ha ajudat a millorar les dades sanitàries

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern assenyala que el sector esportiu podria reobrir aviat si es compleix l'esperat | cedida

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, està convençuda que l'esport a Catalunya «és segur» i assegura que l'executiu treballa perquè el sector esportiu pugui reobrir i recuperar una certa normalitat «com més aviat millor».

Així ho ha traslladat als representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Indescat, Gestiona i Adecaf en una reunió just després d'una concentració amb més d'un miler de persones a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on s'ha reivindicat l'esport com a servei essencial i s'ha reclamat la reobertura dels equipaments.

Budó i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, han agraït el «sacrifici» del món de l'esport durant aquests mesos, que creuen que ha ajudat a millorar les dades sanitàries. Els representants del Govern també han volgut expressar la seva comprensió per la situació «complicada i fins i tot límit» que les restriccions imposades han provocat en gimnasos i clubs esportius.

El món de l'esport s'ha manifestat aquest dimecres al migdia en una concentració que ha aplegat més d'un miler de persones. Durant l'acte, han reclamat que se'ls consideri un servei essencial i un «aliat» contra la pandèmia i que se'ls faci arribar urgentment ajudes per poder rescatar el sector.

En el marc de les restriccions per reduir els contagis de coronavirus, el Govern va decidir tancar els equipaments esportius i aturar totes les competicions excepte les professionals estatals o internacionals.

Protestes del sector

Ja fa més de 10 dies que els gimnasos catalans van tancar després de la declaració del toc de queda al territori a partir de les 22.00 hores. Aleshores, en el seu moment, el director general dels 23 gimnasos DIR de Barcelona, Ramon Canela, va assenyalar: «bans de fer tancar, s'ha de mirar qui contagia més. I a partir d'aquí actuar en aquells punts perquè si no és com tirar canonades per matar puces», instant el Govern a rectificar. 

A res de què es compleixin els 15 dies de tancament, el Goven ha assegurat estar estudiant l'obertura d'un sector que des de fa setmanes etziba «que això duri quinze dies i no duri més».