ARA MATEIX

🔴 Talls en 4 carreteres i alguns carrers al centre de BCN

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

El Govern treu 3.586 milions de la guardiola de les pensions i esgota el préstec de 10.192 milions

Ja durant el passat mes de juny, per fer front a la 'extra' d'estiu, la Seguretat Social va disposar un total de 5.986 milions procedents del préstec, per la qual cosa restaven un total de 4.206 milions
El ministre espanyol d'Hisenda, Cristobal Montoro. | Cedida

 

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat d'uns altres 3.586 milions d'euros del Fons de Reserva per afrontar tant la paga ordinària com l'extraordinària que reben els pensionistes en el mes de desembre i ha esgotat els 4.206 milions d'euros restants del préstec de 10.192 milions que l'Estat va concedir al sistema als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017.

  

  

  

  

per fer front a la 'extra' d'estiu, la Seguretat Social va disposar un total de 5.986 milions procedents del préstec

Segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en un comunicat, la Seguretat Social abonarà al desembre als pensionistes un total de 17.470 milions d'euros per les nòmines ordinària i extraordinària de les pensions més la liquidació de l'IRPF de les mateixes.El Ministeri ha assenyalat que el finançament de la nòmina de les pensions prové «principalment» de la recaptació de cotitzacions del Sistema. Així, dels més de 17.400 milions que desemborsa la Tresoreria per la 'extra' de desembre, un total de 7.792 milions procedeixen de recursos addicionals, dels quals 3.586 milions són del Fons de Reserva i 4.206 milions del préstec.Segons van informar fonts del Ministeri, l'import total de 7.792 milions d'euros que procedeix de recursos addicionals és un 25% inferior al que es va disposar al desembre de 2016 (10.496 milions d'euros).

En tot el 2017 s'ha gastat un total de 17.292 milions d'euros

El Departament de Fátima Báñez ha recordat que en el mes de desembre, igual que el de juliol, la Tresoreria General de la Seguretat Social afronta un desemborsament «important», ja que els beneficiaris dels més de 9,5 milions de pensions reben tant la nòmina habitual com la paga extraordinària de desembre. A més, a aquesta xifra cal afegir-li també el pagament de l'IRPF de les pensions subjectes a aquest impost.

 

Amb aquesta disposició que es farà de la 'guardiola', el valor del Fons de Reserva a preu total d'adquisició serà de 8.095 milions d'euros a 1 de desembre, el 0,73% del PIB del 2016, encara que el valor de mercat benvolgut aconsegueix els 8.094 milions d'euros.

 

En el conjunt de 2017 s'han requerit un total de 17.292 milions d'euros de recursos addicionals per afrontar les despeses per pensions, xifra que s'obté després de sumar el total del préstec i els 7.100 milions d'euros que s'han disposat de la coneguda com a guardiola de les pensions. Segons ha informat el Ministeri, aquesta xifra és gairebé 3.000 milions d'euros inferior que la registrada en 2016, «gràcies a la millora del finançament».

 

Des de la seva creació i fins a l'1 de desembre d'aquest any, el Fons de Reserva ha generat rendiments nets que ascendeixen a 28.932 milions d'euros, d'aquests, 173 milions s'han generat únicament en el que va d'any.

 

Com ja va recordar la ministra, Fátima Báñez, el passat mes de juny, la concessió de crèdits de la Seguretat Social per garantir l'equilibri pressupostari «no és una novetat en aquest exercici, ja que les lleis pressupostàries entre 1994-1999 ja incloïen clàusules similars».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris