IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un exdiplomàtic britànic assegura que la independència de Catalunya podria ser beneficiosa per al Regne Unit

Charles Drace-Francis creu que així s'evitaria l'hegemonia de Madrid a la península Ibèrica

La independència de Catalunya podria ser interessant per al Regne Unit, assegura un exdiplomàtic britànic
La independència de Catalunya podria ser interessant per al Regne Unit, assegura un exdiplomàtic britànic | ReusDiari.cat

La independència de Catalunya és un dels «interessos britànics» en paraules de l'exdiplomàtic Charles Drace-Francis. En un article al diari 'Financial Times', assegura que la secessió de Catalunya permetria avançar a Gran Bretanya en un moment en què «les relacions amb la resta de nacions europees són fràgils» i, per altra banda, s'aconseguiria «evitar l'hegemonia» de Madrid a la península Ibèrica. En la carta s'exposa que al Regne Unit «li convé» aquesta independència i, encara més, tenint en compte que el país es troba en ple procés del Brexit.

Drace-Francis ha aprofitat per recordar diversos moments històrics i la relació que ha esdevingut al llarg del temps entre Catalunya i Gran Bretanya. Fins i tot ha defensat que en diverses ocasions el govern català els «ha ajudat». Com a exemple a seguir, posa el cas de la independència de Portugal, que va comportar millores a la situació econòmica britànica i recorda que, si Gibraltar forma part del Regne Unit avui dia, és gràcies a la Guerra de Successió, on Catalunya va tenir un paper molt destacat. 


Comentaris

envia el comentari