El gran cost econòmic que ha d'afrontar Puigdemont amb el seu advocat belga

Bekaert estaria aplicant una tarifa d'uns deu euros per pàgina redactada i cada hora treballada ascendiria als 500 o 1.000 euros

Paul Bekaert, el abogado belga de Puigdemont
Paul Bekaert, l'advocat belga de Puigdemont | Cedida

Després que un jutge belga hagi decidit posar en llibertat condicional i sense fiança al president de la Generalitat Carles Puigdemont i als quatre consellers que continuen al costat seu a Brussel·les, Puigdemont encara no té previst tornar a Espanya. És més, podria continuar a l'estranger més del previst, cosa que li està suposant una gran despesa econòmica. A la seva estada a l'hotel i altres sortides se li han de sumar els cars honoraris del seu advocat belga, Paul Bekaert. Aquest és un conegut lletrat, especialitzat en casos d'extradicions i drets humans amb una llarga trajectòria assessorant etarres reclamats per la justícia espanyola.

«Tinc més de 30 anys d'experiència en extradició i asil polític de bascos espanyols, i probablement per això m'hi hagi anomenat Puigdemont. Estic familiaritzat amb l'extradició i l'ordre d'arrest europea», va explicar el lletrat a la premsa local quan va confirmar que estava en contacte amb el president de la Generalitat. Precisament aquesta trajectòria professional no és barata, ja que Bekaert estaria aplicant una tarifa d'uns deu euros per pàgina redactada. D'aquí l'elevat cost dels seus serveis que haurà de dipositar Puigdemont, ja que el seu advocat haurà d'elaborar nombrosos recursos per allargar tot el temps possible la seva estada a Bèlgica amb tal de no declarar davant l'Audiència Nacional i evitar així la presó, segons informa el diari 'ABC'.

A més, cal destacar que els honoraris de l'advocat belga del president de la Generalitat no solament inclou el cost per cada pàgina redactada, sinó que s'ha d'afegir el cost per hora de feina, que no ve especificat a la seva pàgina web. No obstant això, tal com recull 'La Razón', Paul Bekaert podria cobrar per hora entre 500 i 1.000 euros, bastant per sobre del sou mitjà que cobra un advocat a Bèlgica per hora, que és d'uns 200 euros. A més, fonts properes al lletrat de Puigdemont també han explicat que té com a norma incloure en la factura els costos de secretariat i administració, igual que el de procediment.


Comentaris

envia el comentari