Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Grande-Marlaska

Grande-Marlaska: «Els cossos de seguretat tenen el monopoli d'utilitzar la violència per restablir l'ordre»

El ministre d'Interior espanyol ha defensat que la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil estan actuant «amb proporcionalitat»

Grande-Marlaska
Grande-Marlaska: «Els cossos de seguretat tenen el monopoli d'utilitzar la violència per restablir l'ordre» | Catalunya Diari

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat que la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil estan actuant «amb proporcionalitat» i ha garantit que l'Estat «no està desbordat». En una compareixença des de Barcelona, ha assegurat que els agents estan donant una resposta «progressiva» segons les circumstàncies davant de «gent preparada en l'exercici de la violència, organitzada, amb estratègia i que sap al que va».

Diu que Sánchez sempre ha defensat el «diàleg»

A més, després d'assegurar que «la violència està sent molt agressiva», el socialista ha declarat que «els cossos i les forces de seguretat són els únics que tenen el monopoli d'utilitzar la violència per restablir l'ordre públic en un Estat de Dret».

D'altra banda, ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no hagi fet una «condemna ferma» de la violència i l'ha instat a «garantir la convivència», al mateix temps que ha dit que el president espanyol, Pedro Sánchez, sempre ha defensat «constitució, llei i diàleg».

El Sindicat de Policia exigeix una reunió urgent amb Marlaska

El Sindicat Unificat de Policia ha exigit una reunió urgent a Grande-Marlaska, perquè doni explicacions sobre el dispositiu desplegat a Catalunya, davant «la gravetat dels incidents registrats a Barcelona», per cinc nits consecutives. Si el ministre no hi accedeix, el SUP deixarà de veure Grande-Marlaska «com un interlocutor vàlid» i li demanarà que presenti la «dimissió irrevocable».

El sindicat compara l’entorn violent d’aquests dies a Barcelona amb del País Basc i Navarra als anys vuitanta i noranta i reclama ampliar el dispositiu policial de manera «immediata». El sindicat ha fet recompte dels efectes dels actes violents, amb 207 agents dels cossos de seguretat ferits, més de 800 contenidors cremats i 110 vehicles policials amb danys.

També et pot interessar...