ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Grècia destitueix el cònsol a Barcelona per «greuges a la bandera d'Espanya»

Josep Borrell ha explicat que l'ambaixador grec a Espanya, Christodoulos Lazaris, ha cessat Turró

Josep Borrell ha explicat que Grècia ha optat per cessar Turró
Josep Borrell ha explicat que Grècia ha optat per cessar Turró | CatalunyaDiari.cat

Grècia ha destituït el seu cònsol honorari a Barcelona, l'empresari i arquitecte Fernando Turró per «greuges a la bandera d'Espanya». Així ho ha explicat el ministre Josep Borrell en la seva compareixença davant la comissió mixta de la Unió Europea.

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, doncs, ha explicat que l'ambaixador grec a Espanya, Christodoulos Lazaris, ha cessat Turró. El mateix Borrell, d'altra banda, ha acusat el ja excònsol «d'ofendre la bandera de l'Estat espanyol al carrer»

El cònsol es va excedir, segons Borrell

«Un ciutadà d'a peu pot fer el que vulgui perquè aquí tenim una llibertat d'expressió tan ample que permet cremar la bandera nacional o la imatge del Rei. Però un cònsol no, i si m'assabento que ho fa, truco a l'ambaixador i li demano el cessament, però a vegades no fa falta perquè l'ambaixador se n'ha assabentat i ho fa ell mateix», ha apuntalat el ministre de l'executiu de Sánchez. 

Tot plegat ha derivat d'una acusació de Laura Castell Fort, d'Esquerra Republicana, al ministre d'Afers Exteriors espanyol. Castell, de fet, havia recriminat amb anterioritat que el govern espanyol, amb Borrell al capdavant, optés pel «cessament de cònsols honoraris a Catalunya pel seu suport a l'independentisme».

Turró i la relació amb el procés

El cert és que Turró mai s'ha arronsat a l'hora de postular-se al costat del procés sobiranista. El cònsol honorari a Barcelona, en aquest sentit, va participar el desembre del 2017 en un acte amb l'expresident català Carles Puigdemont, i va acudir a la darrera Diada a la ciutat comtal. Cal destacar també que Turró va desfer-se de la roba més institucional per enfundar-se una samarreta de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC).                  

          

  


Comentaris

envia el comentari