Els GRS, grups d'elit de la Guàrdia Civil, que actuaran ja des de la tarda a Catalunya

Al grup, que fins ara havia limitat la seva presència a l'aeroport del Prat, ja se l'ha pogut veure per la ciutat de Barcelona
300 membres del grup d'elit de la Guàrdia Civil arriben aquest cap de setmana a Catalunya | Guàrdia Civil

 

Els GRS de la Guàrdia Civil, els seus grups d'elit, ja estan preparats per actuar. De fet, se'ls ha pogut veure ja desplegats aquesta mateixa tarda per Barcelona, tot just després de la desconvocatòria de la massiva manifestació que ha tingut lloc aquesta tarda.

 

 

Aquesta mateixa tarda el ministeri d'Interior, encapçalat per Fernando Grande-Marlaska, ha donat llum verda a la presència d'aquest cos policial a les ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Fins al moment, no havien intervingut per una qüestió de competències, doncs en l'àmbit estatal els agents de la Benemèrita s'encarreguen de les zones rurals, mentre que és el Cos Nacional de Policia qui actua a zones urbanes. 

 

 

Grups d'antiavalots i de seguretat dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional han actuat al llarg d'aquests dies, sovint desbordats pels aldarulls violents causats per manifestants en diversos punts calents de Barcelona i les capitals de província. Mentrestant, els Grups de Reserva i Seguretat (GRS) seguien a l'espera d'incorporar-se a les intervencions a les ciutats,  Ara però, es desplegaran entorn de la capital catalana.

 

Aquest dijous 'El Español' publicava missatges a Whatsapp d'un agent dels GRS, qui expressava la seva impotència per no poder actuar i la seva preocupació per la complicada situació que viuen els seus companys de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional.

 

Els GRS, grup d'elit de la Guàrdia Civil

Els GRS estan especialment preparats per mantenir l'ordre en cas d'aldarulls. En aquest sentit, han dut a terme diverses intervencions en l'àmbit internacional i, a Espanya, s'han encarregat de la seguretat de personalitats destacades. El Ministeri d'Interior els va mobilitzar fa dies en previsió d'una crisi de seguretat, com la que es podria viure durant l'aturada general d'aquest divendres 18 d'octubre.

 

Fins ara, els GRS de la Guàrdia Civil han limitat la seva presència a l'aeroport del Prat, garantint l'accés als passatgers dels vols, però aquest divendres podrien donar suport a les BRIMO i a les Unitats d'Intervenció Policial (UIP). Alguns dels seus agents ja s'han mostrat disconformes amb la decisió d'Interior de mantenir-los al marge.

 

31 detinguts en els aldarulls en diferents punts de Catalunya i 57 mossos ferits | CatalunyaDiari

 

Jornada complicada per la policia

Al llarg de la jornada confluiran diversos actes a Catalunya. D'una banda l'arribada a Barcelona de cinc columnes de la Marxa per la Llibertat, d'altra banda els piquets de la vaga general i finalment les mobilitzacions que duguin a terme tant els Comitès de Defensa per la República (CDR) com Tsunami Democràtic.  Durant la nit d'aquest dijous s'han tornat a viure moments tensos a la capital catalana, amb aldarulls provocats per grups antifeixistes i d'extrema-dreta.

 

També et pot interessar...