Un grup d’eurodiputats visitarà als consellers empresonats a Madrid

Disset eurodiputats han sol•licitat permisos de visita per visitar, principalment, a Junqueras i a Romeva

Consellers del Govern declaran a l'Audiència Nacional
Consellers del Govern, en el moment d'entrar a l'Audiència Nacional | Cedida

Europa mira cap a Catalunya. Un total de disset eurodiputats han demanat permisos per a poder visitar als consellers empresonats del Govern a Madrid. El grup europeu té com a objectiu principal reunir-se amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

Un altre dels objectius del desplaçament dels eurodiputats a Madrid és difondre la situació dels presos catalans. En aquest sentit, demanaran que els consellers empresonats siguin alliberats abans de les eleccions del 21 de desembre i, a més, adjuntaran a la seva reclamació un seguit de garanties per al retorn de Carles Puigdemont i dels quatre consellers que hi ha a Bèlgica.

Qui són els eurodiputats?

Entre els eurodiputats que viatjaran a Espanya hi haurà: la irlandesa Martina Anderson, del partit Sinn Féin; el flamenc Mark Demesmaeker, de l’N-VA; i la gal·lesa Jill Evans, que forma part del Partit de Gal·les. Així mateix, entre la delegació, també s’hi poden trobar el francès José Bové, que pertany al Grup dels Verds; la italiana Eleonora Forenza, de Esquerra Unitàtia i la romanesa Renate Weber, dels Liberals.

També hi viatjaran tres espanyols. Josu Juaristi, de la EH Bildu; Izaskun Biblao, del PNB; i Lídia Senra, de l’AGEe. Finalment, Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, d’Esquerra Republicana, i Ramon Tremosa, del PDECat, encapçalaran la delegació.


Comentaris

envia el comentari